Slušaj vest

Završene su Olimpijske igre u Parizu, a za Srbiju su one bile uspešne - iako je osvojeno manje medalja nego na prethodnim. Do odličja su stigli i sjajni košarkaši predvođeni Svetislavom Pešićem, nakon što su u meču za treće mesto savladali Nemačku i oko vrata stavili bronzu. Da je bilo samo malo više sreće igrali bismo za zlato protiv Francuza, ali nema veze, neki drugi put će pasti Amerika.

Reprezentativci Srbije oduševili su naciju i postali heroji čak i pored toga što njihova medalja nije najsjajnija koja nam stiže iz Pariza. Svetisalv Pešić, Bogdanović i ekipa nastavili su kontinuitet medalja sa velikih takmičenja - nakon srebra sa Mundobasketa - a zanimljivo je da se u osvajanju ta dva odličja istakao i jedan Japanac. On je već mesecima član stručnog štaba srpskog tima, nakon što je na klupskom nivou sarađivao sa Bogdanovićem u Atlanti.

Kurir/Nemanja Nikolić Košarkaši Srbije na aerodromu

Japanski stručnjak Takahiro Učida zadužen je za fizičku pripremu igrača u NBA ekipi, a na predlog Bogdana Bogdanović uvršten je u stručni štab srpske reprezentacije. I deluje da to daje odlične rezultate - Srbija je na Mundobasketu igrala finale, a u Parizu pobedila meč za treće mesto i tako se u roku od desetak meseci okitila medaljama sa dva velika takmičenja.

"Srećan sam što sam dobio priliku da gledam kako se ovaj sjajni tim okuplja i bori za svoju zemlju", napisao je Takahiro na Instagramu, uz fotografiju sa nekoliko srpskih reprezentativaca koji su mu prethodnih dana bili i saradnici jer im je savetima pomagao da budu što bolje pripremljeni za mečeve.

Stiče se utisak da Učida ovog leta nije radio samo sa Bogdanovićem, za čije je stanje inače zadužen u NBA ligi. Možda je i vreme provedeno sa srpskim košarkašima uticalo na to da se Takahiro bolje upozna sa ostalim reprezentativcima, koji su ga prihvatili u nacionalnom timu.

"Veoma sam srećan i zahvalan što sam bio svedok kako ova sjajna grupa momaka postiže ovo veliko dostignuće. Videti ovu grupu kako radi svaki dan i okuplja se kao tim, bilo je neverovatno iskustvo. Ne mogu dovoljno da zahvalim timu što me je prihvatio da budem deo tima", napisao je Učida na društvenim mrežama nakon što je Srbija u septembru 2023. godine osvojila srebro na Mundobasketu.

MONDO/Nemanja Stanojčić Konferencija košarkaša Srbije

BONUS VIDEO:

Arena Sport 5 Nikola Jokić hipodrom