Slušaj vest

Muška U16 reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva na Kritu, pošto je u četvrtfinalu bila bolja od Izraela – 65:56 (16:16, 15:15, 19:16, 15:9). Protivnik našem timu u polufinalu 16. avgusta biće Francuska, koja je u četvrtfinalu pobedila Letoniju 66:41. U drugom polufinalu igraće Španija i Grčka. 

Posle sasvim izjednačenog prvog poluvremena, tim trenera Vladimira Zlatonovića razliku je počeo da pravi sredinom trećeg perioda, kada je došao do plus osam – 43:35, koliko je bilo posle poena Alekseja Nedeljkovića. Išli su Orlići i na plus devet u ovom delu, ali je Izrael uspeo da uzvrati i sasvim se vrati u igru. Pred poslednji minut ovog dela bilo je 46:47, ali su naši momci smini seriom 4:0 na poslednji obavezni odmor ipak otišli u plusu.

U dobrom ritmu Orlići su nastavili i po povratku na teren. Posle dva ipo minuta igre njihova prednost je skočila na osam poena – 57:49, što je bilo dovoljno za mirno privođenje utakmice kraju. Naši momci su uspeli da osujete svaki pokušaj Izraela da se ponovo vrati, na vreme su otklonili svaku naznaku opasnosti i otišli u polufinale.

Predvodio ih je Nikola Karalić sa 19 poena, među dvocifrenima je bio još Vuk Danilović sa 13 poena. On je talenat Mege i sin Predraga Danilovića, predsednika Košarkaškog saveza i legende srpske i evropske košarke. 

MN Press Vuk Danilović