Slušaj vest

Povratnik u Crvenu zvezdu Nikola Kalinić sprema se za novu sezonu u Subotici, igrajući basket u kraju. Dok broji poslednje dane odmora, on u rodnom gradu održava formu na otvorenom terenu, što se može videti i u video-snimku koji je u subotu objavljen na društvenim mrežama.

Nikola Kalinić biće jedan od predvodnika novog tima Crvene zvezde, u koju se ovog leta vratio iz Barselone, u kojoj je proveo dve sezone. Njegov potpis jedan je od najzvučnijih na Malom Kalemegdanu, gde se očekuje još potpis Filipa Petruševa, mada pregovori sa Olimpijakosom očigledno ne idu prema planu.

Popularni "Kalina", ljubimac navijača Zvezde, počeće ovog meseca svoju četvrtu epizodu u Zvezdi. Prva je bila jedina neuspešna, pre više od 12 godina, kada zbog administrativnih razloga nije ostao duže od nekoliko meseci na Malom Kalemegdanu, već je iz Subotice otišao u Vojvodinu. Druga je bila mnogo zapaženija, u sezoni 2014/15, kada je došao kao reprezentativac Srbije i bio jedan od vođa tima koji je osvojio istorijsku "tripletu". Usledili su njegovi transferi u Fenerbahče i Valensiju, pa povratak u Zvezdu koju je predvodio do domaće i regionalne titule u sezoni 2021/22. Nakon toga je još dve sezone proveo u Španiji, nastupajući za Barsu i sada se vraća u tim u kojem će igrati sa bivšim saigračima iz reprezentacije i Zvezde, kao i sa inostranim pojačanjima, Kodijem Milerom-Mekintajerom, Ajzejom Kenanom, Majkom Daumom i starosedeocima, Jagom Dos Santosom, Rokasom Gedraitisom, Džoelom Bolombojem...

MONDO/Nikola Lalović Nikola Kalinić