Slušaj vest

Nikola Jokić u rodnom Somboru uživa u odmoru i u subotu uveče se opuštao u jednom tamošnjem restoranu, uz muziku tamburaša. Čim su ga ugledali, muzičari su se izvinili ostalim gostima i prišli stolu za koji je seo njihov sugrađanin, najbolji košarkaš sveta.

U skladu sa Nikolinom ogromnom ljubavi prema konjima, nije iznenađenje da su pokušali da ga dirnu tamburaškim klasikom: "Već odavno spremam svog mrkova, da obiđem staze svog detinjstva". I deluje da su uspeli, pogledajte:

MONDO/Danijela Stojšin Nikola Jokić sluša tamburaše

Kao što Nikola i voli, ostali gosti kafane nisu mu prilazili, niti se na bilo koji način osim gesta muzičara moglo primetiti da je došao poseban gost. U Somboru, gde je svoj na svome, puštaju ga da uživa.

"Da li Nikola treba možda da ode u Beograd na splavove i šta će on tako, da bude neka faca? Njega to ne interesuje, ima i ovde muziku i omiljenu kafanu gde odlazi petkom i subotom sa svojim prijateljima iz detinjstva. Ne sedi on sa novopečenim prijateljima, teško on prima nove ljude oko sebe, moraju biti iz sveta košarke ili konja, treće nešto baš jako teško", rekao je njegov otac Branislav Jokić za Sportal o navikama svog sina kada se vrati kući iz Amerike ili sa takmičenja reprezentacije.

I Nikolin kum objasnio je u jednom intervjuu koliko je najbolji srpski košarkaš vezan za sredinu u kojoj je odrastao i kojoj se uvek vraća. "Za Sombor ga najviše vežu ljudi koji su ostali u tom gradu, način života. Iako dobar deo godine provodi u Americi – gde se iživi, to mu dosadi, pa voli da bude i u Somboru. Ovde je specifičan život, sve je veoma usporeno, njemu to odgovara, prijatno mu je, ima mnogo zelenila, dobra mu je hrana, majku je tu. Roditelji ga posećuju u Americi, ali je su u ovom gradu na svojoj teritoriji. U Somboru smo na domaćem terenu. Retko kada se upušta u te avanture – da tablu Sombora vidi s druge strane", kazao je on.za "bsc happy portal".

Nikola Jokić neće ovog leta imati mnogo vremena za odmor, jer je njegov Denver već počeo pripreme za novu NBA sezonu, koja počinje 22. oktobra. Ipak, najbolji igrač sveta još ne razmišlja o tome, sada mu je najbitnije da napuni baterije tamo gde se oseća najlepše.

Bonus video: Ovako se Jokić provodio na svadbi bivšeg saigrača Nemanje Dangubića

Instagram/milojevic__ivana Nikola Jokić