Slušaj vest

Pep Gvardiola oduševljen je Srbijom i srpskim sportistima. Sa oduševljenjem pričao je o Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću, pratio je i srpske vaterpoliste na Olimpijskim igrama. Jedan od najboljih trenera u istoriji ne gleda samo fudbal već i mnoge druge sportove, što je i sam potvrdio.

Dao je intervju za "Arenu sport" i tom prilikom je pričao najviše o Srbiji. "Mora da ste stvarno ponosni u Srbiji. Da ne pričamo o Đokoviću. Teško je reći pored njega, Nadala i Federera, neverovatno je šta su njih trojica šta uradili, a Novak je i dalje tu... Mentalitet, ono šta je uradio u finalu protiv Karlosa Alkaraza u finalu Olimpijskih igara", počeo je Gvardiola.

Zatim je spomenuo zlatne srpske vaterpoliste. "Zbog toga su Olimpijske igre veličanstvene. Pogledajte srpski vaterpolo, loše su igrali prve mečeve, pa vidite šta se desilo. Gol u produžecima i onda pobeda protiv Hrvatske u finalu. Bilo je lepo biti tamo. Jedna od najlepših stvari u Ligi šampiona su putovanja po Evropi, imate priliku da budete u različitim okruženjima."

Kurir/Dado Đilas Đoković govor u Parizu

Dotakao se zatim Nikole Jokića i srpskog inata i mentaliteta. "Pogledajte Srbiju sa Jokićem u košarci koliko su bili blizu da pobede Ameriku. Mentalitet, ne samo u Srbiji, već u Hrvatskoj, Crnoj Gori, bivšoj Jugoslaviji, voleo bih da naučim taj mentalitet, radoznao sam da naučim šta je razlog tome. Mogu da se svađaju na treninzima, da viču jedni na druge. Ali kada izađu na teren ili u bazen ili na parket, onda onda su braća, više od braće i bore se jedni za drugi, bore se za sve. Zato Srbija, Hrvatska, svi moraju da budu ponosni na zaostavštinu koju su ostavili Evropi. Taj mentalitet, tehnika, veština u svim sportovima, to je neverovatno", zaključio je Gvardiola.

Kurir/Dado Đilas Srbija dodela medalja

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Jelena prati Novakov izlazak