Slušaj vest

Nova sezona NBA lige počinje 22. oktobra i već znamo da će Nikola Jokić sa svojim Denver Nagetsima biti jedan od pretendenata za šampionski prsten, bez obzira na odlaske ovog leta, ali i neočekivano zaustavljanje u polufinalu plej-ofa prethodne godine. Ako su neki zaboravili, Jokić je na Olimpijskim igrama u Parizu još jednom dokazao da je najbolji košarkaš na svetu i da nije slučajno trostruki MVP, međutim izgleda da Amerikancima to nije dovoljno atraktivno.

Tako je posle objavljivanja rasporeda za narednu sezonu u NBA ligi, odlučeno da "preskoče" Nikolu Jokića. Na promotivnom posteru NBA TV na društvenim mrežama, nije bilo mesta za Nikolu Jokića, odnosno čak sedmorica košarkaša su dobila prednost u odnosu na njega.

U pitanju su Lebron Džejms, Stef Kari, Džejlen Branson, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Džoel Embid i Luka Dončić, što su sve sjajni igrači, međutim i dalje niko od njih nije bolji od Nikole Jokića u ovom trenutku. Ni u poslednje četiri sezone...


Jasno je da ove stvari neće pogoditi Nikolu Jokića, štaviše njemu sasvim odgovara kada je "ispod radara" i kada ne mora da se opterećuje promotivnim stvarima oko NBA lige, ali je i te kako zasmetalo njegovim navijačima. U komentarima su navijači Denvera "skočili" i tražili objašnjenje zbog odluke da Jokić ne bude jedno od lica nove sezone u NBA ligi, dok su se potom uključili i ljubitelji košarke iz Srbije.

Jedan od njih "popravio" je poster NBA lige tako što je Jokića dodao iznad ostalih košarkaša - i za tu svrhu odabrao je onu nastalu na nedavnoj svadbi Nemanje Dangubića i Katarine Lazović. Pogledajte kako je to izgledalo:

nikola jokić
Twitter/Amfibolije/Screenshot 

Ipak, NBA liga nije reagovala od tada, a konstantno im pristižu komentari: "To što niste stavili jednog od trojice najboljih igrača NBA lige na ovu grafiku je jako tužno", "Nije bilo mesta za trostrukog MVP-a?", "Nastavljate da ignorišete MVP-a", "MVP lige nije ni na promo posteru", "Smešno je što ne volite Jokića, ovo je sprdnja...", "Kako je moguće da Jokić i Janis nisu na ovom posteru?", i tako dalje.

Instagram/manndarinna, Eurohoops/Twitter Nikola Jokić skinuo majicu go i zlatni lanac

BONUS VIDEO:

MONDO/Danijela Stojšin Nikola Jokić sluša tamburaše