Slušaj vest

Nakon najavljenog odlaska Predraga Danilovića sa mesta predsednika Košarkaškog saveza Srbije, stižu informacije da će biti još promena u "Kući košarke". Direktor reprezentacije Dragan Tarlać napustiće ovu funkciju zbog ponude Bajerna iz Minhena, prenosi "Meridian Sport".

Tarlać je još pre Olimpijskih igara u Parizu dobio ponudu Bajerna da nasledi Danijelea Baezija na mestu sportskog direktora i odlučio je da je prihvati. Njegov ugovor sa KSS ističe krajem septembra tako da je već sve dogovorio oko nastavka karijere u Bajernu, a veruje se da je preporuku dao i Svetislav Pešić. Njih dvojica su sjajno sarađivali u KSS, a dobro je poznato da je Karijev sin Marko Pešić dugogodišnji funkcioner Bajerna.

Tarlać (51) je bivši košarkaš Crvene zvezde, Olimpijakosa, Čikaga, Real Madrida i CSKA iz Moskve, dok je urpavo sa crveno-belima iz Pireja osvojio Evroligu 1997. godine. U dresu reprezentacije Jugoslavije osvajao je bronzu na Eurobasketu 1999. godine, pa zlato 2001. u Turskoj.

Podsetimo, Bajern je ovog leta preuzeo Gordon Herbert, bivši selektor Nemačke sa kojim su bili šampioni sveta u Manili, koji je rekao da se nada da će Svetislav Pešić moći da mu bude mentor jer je često u Minhenu.

BONUS VIDEO:

RTS Košarkaši pevaju Kari's on fire

(Meridian Sport/MONDO/Milutin Vujičić