Slušaj vest

Nakon uvodnog poraza od Španije na Evropskom prvenstvu u 3x3 basketu Srbija se u drugom meču sastala sa Nemačkom i pobedila je 21:10! Tom pobedom se naš tim plasirao u četvrfinale Eura u kome će igrati protiv selekcije Holandije. 

Strahinja Stojačić je iz rolinga poentirao na startu, ali su posle faula Nemci izjednačili na 1:1. Posle nekoliko promašenih slobodnih bacanja ponovo je Srbija povela 4:1. Posle dvojke Gismana vratili su se Nemci i onda i izjednačili na 4:4. Dvojka Kojića nas je odvela na 6:4, Igralo se poen za poen neko vreme, a onda posle poena Kojića sa penala i jedne dvojke Srbija je povela 11:6. 

Delovalo je na pet minuta do kraja da je sve gotovo i da nema povratka Nemcima i to se ispostavilo kao tačno. Nastavila je da raste prednost našeg tima, ušao je u seriju poena Nemanja Baraći posle serije 6:0 bllo je 13:6. Agean je to prekinuo poenom, Gisman je dao dvojku, ali bolje od smanjenja prednosti Srbije nije moglo. 

Srbija je petostruki uzastopni prvak Evrope u 3x3 basketu, a sada ćemo nastaviti put ka šestoj uzastopnoj tituli. Prvi duel četvrfinala od 14:45 igraju Španija i Austrija, nakon toga od 15:10 igraju Francuska i Litvanija. Uveče od 20:50 igraju Švajcarska i Velika Britanija i od 21:15 Srbija igra sa Holandijom. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Strahinja Stojačić za Kurir o finalu Mundobasketa