Slušaj vest

Ognjen Dobrić dobio je sjajan doček u Mladenovcu, u kojem je odrastao i u kojem je sanjao snove o tome da postane košarkaš. Ni u svojim najmlađim danima, kada mašta buja, popularni "Šegi" nije pravio velike planove da postane košarkaš Zvezde, da sa njom osvaja trofeje, a kamoli da u dresu reprezentacije igra finale Svetskog prvenstva, da hrabro nastupi protiv Drim-tima i ubaci tri trojke protiv Džejmsa, Karija, Durenta, niti je sanjao da osvaja olimpijsku bronzu...

Ognjenovi snovi bili su skromni i ticali su se Mladenovca, u koji je njegova porodica izbegla iz Knina, gde se rodio 1994. Kada je bio mali, košarkaš poznat po borbenom duhu maštao je da osvoji turnir na svom lokalnom terenu, da postane heroj ulice.

Na tom terenu Dobriću je u subotu priređen doček posle Olimpijskih igara koji nikad neće zaboraviti. Pod snažnim emocijama, na momente sa knedlom u grlu, Ognjen se sugrađanima obratio  glasom koji nije mogao da sakrije koliko mu je lepo što je kao pobednik došao među svoje i što su se oni svom snagom potrudili da doček bude zaista dirljiv. I bio je. Pogledajte fotografije dočeka Ognjena Dobrića u Mladenovcu.

"Ljudi, hvala vam..."

MONDO/Jelena Viktorović Ivanović Ognjen Dobrić doček u Mladenovcu

"U ovom gradu, na ovim terenima sam odrastao i kada sam bio manji, možda vaših godina, cilj mi je bio da osvojim turnir na ovom terenu. A, evo sada olimpijska medalja oko vrata. Verujte u svoje snove, vredno trenirajte i radite za njih. Hvala vam još jednom, ljudi", rekao je Ognjen Dobrić.

Pogledajte i poslušajte "Kninsku kobru" iz Mladenovca: 

MONDO/Jelena Viktorović Ivanović Ognjen Dobrić

Ognjen Dobrić došao je u Mladenovac iz Stare Pazove, gde je sa Crvenom zvezdom trenirao za početak sezone. On se ove sezone vratio na Mali Kalemegdan iz Italije, jer je prošlu sezonu proveo u Virtusu.