Slušaj vest

Jedva su čekali navijači Crvene zvezde da mu vide leđa, ali nije bilo teško Šabazu Nejpiru da i ove sezone pronađe angažman u Evroligi. Počeo je prošlu sezonu u Beogradu, trebalo je da bude najveće pojačanje, a sve što smo videli od njega je skrivanje iza maske. Uspeo je nekako da se dogovori prošle sezone da sezonu završi u Olimpiji iz Milana, a sada je opet menjao sredinu. 

On će naredne sezone igrati za Bajern iz Minhena, gde će se za mesto startnog pleja boriti sa nekadašnjim košarkašem Partizana Jamom Madarom. Izraelac nije dobro izabrao prošle sezone kada nije ostao u Partizanu i kada je otišao u Fenerbahče. Dao mu je minutažu Dimitris Itudis, ali kod Šarunasa Jasikevičijusa nije igrao uopšte. 

Što se Nejpira tiče imalo je priča da Olimpija želi da ga zadrži, a najviše je za iskusnog Amerikanca zagrizla ekipa Virtusa. Ipak, pogođena besparicom i mogućim povlačenjm sponzora nikako nisu uspeli da se dogovore. Zajedno sa Nejpirom u Bajern iz Olimpije dolazi i krilni centar reprezentacije Nemačke Johanes Fojtman

MONDO/Stefan Stojanović, Javier Borrego / Zuma Press / Profimedia Plejmejker Crvene zvezde.

Poznata lica ih već čekaju u Bajernu gde će i naredne sezone kapiten biti Vladimir Lučić, dok je na centarskoj poziciji tu Hrvat Danko Branković koga se sećamo iz Cibone i Mege. Nakon prošle godine u kojoj je tim vodio Pablo Laso, nakon njegovog odlaska u Baskoniju sada je trener doskorašnji selektor Nemačke Gordon Herbert.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Šabaz Nejpir