Slušaj vest

Nikola Jović braniće boje Hita zasigurno do sezone 2025/26. s obzirom na to da su iz Majamija rešili da aktiviraju klauzulu prema kojoj će reprezentativac Srbije ostati i četvrtu godinu u ovom klubu. Mladić rođen u Lesteru proveo je već dve sezone u timu Erika Spolstre i sada se priprema za treću. Potvrdom da će ostati još jednu godinu obezbedio je i prihod od 4.445.417 dolara za četvrtu godinu ugovora. To znači da će Jović 2026/27. biti ograničeno slobodan igrač, pa ako Majami ne bude ranije ponudio ugovor bivšem igraču Mege, biće u prilici da bira drugi tim. 

Na početku prošle sezone Jović je često bio dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom. Sajajne partije u dresu reprezentacije Srbije, a koji mesec kasnije povrede i prelazak u razvojnu ligu dozvolile su Delijama da sanjaju o njegovom eventualnom dolasku u Zvezdu. Međutim, nešto bolja igra u drugom delu sezone, a potom i veće povrenje Erika Spolstre dali su dovoljno prostora Srbinu da zablista. Sezonu za nama završio je sa 46 utakmica, dok je u proseku beležio 7,8 poena, 4,4 skokova i dve asistencije. Forma Nikole Jovića rasla je u pravom trenutku, te je tako nekadašnji 27. pik dobio značajnu priliku u završnici sezone - u plej-of i plej-in fazi takmičenja prosečno je beležio 9,4 poena, 6,6 uhvaćenih lopti i 2,2 asistencije.

Jović ima 21 godinu, ali i neverovatno iskustvo. Do sada je sa reprezentacijom Srbije učestvovao na dva velika takmičenja i u džepu već nosi dve značajne medalje. Na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Manili, bez obzira na činjenicu da je najmlađi član ekipe, ravnopravno se borio i pomogao u osvajanju srebrne medalje. Na nedavno održanim Igrama u Parizu u prvom delu takmičenja povreda ga je omela da pruži nešto bolje partije, ali je do kraja turnira imao značajnu ulogu u osvajanju bronzanog odličja. 

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Nikola Jović izjava