Slušaj vest

Aleksandar Pavlović je prošle godine zablistao u dresu Bajerna, ušao u prvi tim i bio je predmet "rata" između Fudbalskog saveza Srbije i Nemačke. Na kraju se opredelio da nastupa za Nemce, bio je jedan od prvih koji su stavljeni na spisak selektora za Evropsko prvenstvo, ali je zbog bolesti morao da ga propusti. Ipak i dalje mu je Nemačka u mislima!

"Isprva je jako bolelo što ću propustiti Evropsko prvenstvo u mojoj državi kao mlad igrač. Ali ubrzo sam počeo da razmišljam pozitivno. Ako selektor bude hteo da se uzda u mene nadam se da ću moći da igram na nekoliko velikih turnira. Sada se osečam sjajno, operisao sam krajnike i u ušao sam u pun trening čim su pripreme počele", rekao je Pavlović. 

Za Nemačku je do sada odigrao samo jedan meč, a što se tiče Bajerna ove sezone je odigrao oba meča Bundeslige, jedan 90 minuta, a drugih 74. Sada se vratio u ekipu Nemačke i ako odigra meč sa Holandijom 7. septembra više defintiivno neće moći ni u teoriji da nastupi za Srbiju. On to, izgleda, jedva čeka. 

"Veoma sam srećan jer nisam dugo bio tu. Ipak i dalje se sećam da mi je pre Eura bilo jako lepo, sećam se atmosfere u timu, dobrih treninga i mog debija za Nemačku prtiv Austrije. Jako sam uzbuđen i hoću da dam sve od sebe. Trener je postavio nove ciljeve i gura nas napred. Hoćemo da pobedimo svaki meč, svakom treningu pristupamo stoprocentno i to je moj cilj. Da se fokusiram na narednu utakmicu sa ciljem da igram na Svetskom prvenstvu za dve godine", naglasio je Pavlović. 

Aleksandar Pavlović odjavio Srbiju, igra za Nemačku
RONALD WITTEK/EPA 

Njemu se u selekciji Nemačke zaista otvara prostor za tako nešto. Pavlović igra na mestu defanzivnog veziste, a pošto su se Toni Kros i Ilkaj Gindogan povukli iz nacionalnog tima, a Džošua Kimih igra kao desni bek tu je konkurencija mnogo manja nego ranije. 

"Na kraju selektor uvek donosi odluke. Ja ću raditi vredno svaki dan i videću šta će se desiti. Naravno da će se igra promeniti sada kada ključni igrač poput Tonija Krosa ne igra. Ali mislim da će osnovna struktura da ostane ista. Ja volim kada imam loptu u nogama i kada mogu da utičem na igru. Sve drugo će biti odlučeno od stane selektora", rekao je Aleksandar Pavlović. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu