Slušaj vest

Mladi španski košarkaš Alesandro Skariolo smislio je kako da potpuno šokira košarkaški svet! On je celoj planeti predstavio potpuno novi način izvođenja slobodnih bacanja, nešto što do sada nismo imali prilike da vidimo na parketima širom sveta. Sin legendarnog trenera Serđa Skariola i legendarne košarkašice Blanke Ares sa penala šutira dok stoji na jednoj nozi!

Snimak na kojem se vidi kako to radi impresionirao je ljubitelje košarke širom sveta, a Alesandro je rešio da otkrije razloge za takvu vrstu šuta.

"Ovu tehniku sam počeo da koristim tokom leta jer me je mučilo koleno. Osećao sam se ugodnije, a moji procenti sa linije penala su bili dobro, pa sam odlučio da zadržim taj šut. Moja majka je zgrožena načinom na koji izvodim slobodna bacanja, ali uvek sam govorio da je najbitnije pogoditi", rekao je Alesandro Skariolo o potezu koji izaziva mnogo pažnje. Pogledajte kako on izvodi slobodna bacanja:

Alesandrova majka Blanka Ares legenda je košarke u Španiji. Po tri puta je osvojila titulu i kup u svojoj zemlji, a sa Španijom je 1993. godine bila i šampionka Evrope - protiv Francuske u finalu postigla je 24 poena. Imala je poziv da se preseli u WNBA ligu kada evropskim igračicama nije bilo lako da stignu tamo, ali je veoma mlada prekinula karijeru.

Sa druge strane, otac Serđo Skariolo jedan je od najboljih evropskih trenera. Italijan već 35 godina gradi trenersku karijeru koja je posebno karakteristična zbog dugog mandata na mestu selektora Španije. Sa španskim nacionalnim timom osvojio je srebro i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato na Mundobasketu, kao i četiri zlatne i jednu bronzanu medalju na Evropskim prvenstvima.

Bonus video:

RTS Košarkaši pevaju Kari's on fire