Slušaj vest

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 21.00 igra sa Sjedinjenim Američkim Državama za finale Olimpijskih igara, a dok je u našem taboru i dalje neizvesnost oko nastupa Nikole Jovića i Vanje Marinkovića, nije ni Stiv Ker bez briga. Prema izveštajima iz SAD, problem sa povredom ima Džoel Embid.

Kao i pred meč u grupnoj fazi, Embid je prijavio da ima problem sa člankom i da i dalje nije potvrđeno da će moći da igra. Da li su u pitanju "američke igrice" ili pokušaj Džoela Embida da spusti očekivanja američkog naroda, pošto uglavnom izbegava duele sa Nikolom Jokićem, saznaćemo vrlo brzo. I navijači su primetili Embidov trend se uvek povredi pred okršaje sa Jokićem, tako da već godinama izbegava da igra mečeve u Denveru. S druge strane sada u dresu SAD je igrao dva puta u poslednje dve nedelje, ali tek sada su ulozi visoki.

Kurir/Dado Đilas Srbija - Amerika na Olimpijskim igrama

Na meču četvrtfinala protiv Brazila, Embid je postigao 14 poena i imao još sedam skokova u 12 minuta koliko je odigrao u prvom poluvremenu, dok je potom Stiv Ker odlučio da ga pošalje na klupu kako bi ga sačuvao za meč polufinala.

Na samom turniru prosečno beleži 11 poena i četiri skoka po meču, uz dve izgubljene lopte.

BONUS VIDEO:

RTS/screenshot Svetislav Pešić tajm aut