Slušaj vest

Iskusni stručnjak Svetislav Pešić više neće predvoditi reprezentaciju Srbije, postalo je jasno nakon dešavanja u Košarkaškom savezu Srbije i njegovog intervjua u kojem je praktično objasnio da se rastanak već dogodio. Tako je nakon mesta predsednika KSS i direktora reprezentacije ostalo upražnjeno i mesto na klupi nacionalnog tima, a neko će morati uskoro da ga popuni.

Srbija već u novembru ima obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a rival će u dva meča biti Danska. Pobede na tim utakmicama mogle bi i matematički da nam obezbede plasman na turnir, ali nas u nedeljama pre toga prvo čekaju odgovori na važna pitanja za budućnost srpske košarke.

Košarkaški savez Srbije trebalo bi da dobije predsednika 1. oktobra, kada ističe mandat Predraga Danilovića koji je nakon Olimpijskih igara podneo ostavku. Neko drugi će voditi srpsku košarku, pa samim tim i doneti odluku o novom selektoru nacionalnog tima - mesta za koje u ovom trenutku postoje brojni kandidati. Nabrojali smo neke od njih, a zanima nas i vaše mišljenje!

Anketa

Ko bi trebalo da bude novi selektor Srbije?

Saša Đorđević i Igor Kokoškov već su imali iskustva na klupi nacionalnog tima, Darko Rajaković nedostupan je zbog obaveza u NBA ligi, a Željko Obradović je poručio da više neće raditi kao selektor. Ognjen Stojaković takođe ima obaveze u NBA, ali kao pomoćni trener već je radio u Pešićevom štabu. Tu su još i evroligaški trener Saša Obradović koji bi teško uklapao klupske i reprezentativne obaveze, a zatim i plejada mlađih trenera kojima bi Srbija mogla da bude najveći izazov dosadašnje karijere.

Bonus video:

RTS Polemika Svetislava Pešića i Bogdana Bogdanovića na tajm-autu