Slušaj vest

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Fredi Gilespi morao je sreću da potraži na drugom kraju sveta, nakon što u crveno-belom dresu nije uspeo da se dokaže na evroligaškoj sceni. Tokom polusezone koju je proveo u Beogradu imao je tek nekoliko pristojnih partija, pa mu je naredni klub ekipa sa Novog Zelanda. Baš sa te strane sveta stižu vesti o tuči koju je započeo.

Fredi Gilespi nastupa za ekipu Novi Zeland Brejkersi, a tokom njihovog pripremnog meča protiv Sidnej Kingsa napravio je haos. Na oko dva minuta do kraja meča i pri rezultatskom zaostatku svog tima, "Gile" je započeo fizički obračun sa rivalima, pre svega kapitenom protivničkog tima Šonom Brusom. Na samom centru terena Gilespi se uneo u lice protivniku, a zatim ga i oborio na parket udarcem glavom.

U sukob su se umešali još neki igrači iz oba tima, ali obračun nije esklirao - srećom. Da stvari budu zanimljivije, ljubitelji košarke iz Australije i sa Novog Zelanda pišu na društvenim mrežama kako je Brus "flopovao", odnosno da zbog ovakvog kontakta nije trebalo da padne i dolije ulje na vatru u već zapaljivoj atmosferi.

Inače, Fredi Gilespi je za kratko vreme ušao u srca navijača Crvene zvezde. Iako je na terenu često delovao smotano, jednu od najboljih partija odigrao je protiv Partizana kada je maksimalno koristio asistencije Miloša Teodosića i bio "iks faktor" svog tima. Kasnije je Zvezdino osvajanje titule pobedom u seriji nad Partizanom slavio uz metlu koja je bila simbol "čišćenja" najvećeg rivala u finišu sezone i zbog toga je bio hit na društvenim mrežama.

Bonus video:

MONDO/Nemanja Stanojčić Fredi Gilespi izjava pred Bajern