Slušaj vest

Teniska reprezentacija Srbije dočekaće ekipu Grčke u Beogradu u Dejvis kupu, mečevi su na programu 14. i 15. septembra. Srbija u svom sastavu ima akutelnog osvajača olimpijskog zlata u Partizu Novaka Đokovića, dok gostujuća ekipa dolazi bez svog najjačeg aduta - Stefanosa Cicipasa.

Žrebom je odlučeno da će prvi susret odigrati Miomir Kecmanović i Aristotelis Tanos koji je trenutno 713. igrač sveta, dok će naredni meč biti rezervisan ta Novaka Đokovića i Janisa Ćilasa, koji zauzima 770. mesto na ATP listi.

Dan kasnije, odnosno 15. septembra, najpre će biti odigran dubl. Boje Srbije braniće Hamad Međedović i Novak Đoković, dok će se na drugoj strani mreže naći Petros Cicipas i Demetris Azoides. Potom će uslediti singl mečevi, najpre će se Đoković nadmetati sa Tanosom, a potom Kecmanović sa Ćilasom. 

Novak Đoković ne krije oduševljenje zbog dolaska u Beograd. Pred susret sa Grčkom, četvrti teniser sveta je izjavio: “Nije garant ako sam sto posto spreman da ću da osvojim bilo šta, ali su mi šanse veće nego kada nisam spreman. Sve mora da se zasluži, svaka godina je izazov. Olimpijsko zlato je najveći uspeh moje karijere zbog intenziteta emocija, to je nešto čime se najviše ponosim. Imamo najjači mogući tim ovog vikenda, ali je bitno da i mladi teniseri osete kult i duh reprezentacije. Imamo sjajne juniore koji su beležili odlične rezultate, važno je da se oseti pripadnost timu i grbu koji nosimo na dresu. Nadamo se da možemo da inspirišemo i motivišemo mlađe igrače”, rekao je Đoković.

Potom se lider reprezentacije dotakao i protivnika. Grčka će biti oslabljena zbog izostanka 12. tenisera sveta: “Iako Cicipas nije tu, mi se nećemo opustiti i trudićemo se što brže da ih dobijemo”, istakao je Đoković.

Viktor Troicki je sa Novakom Đokovićem već je zabeležio neverovatan uspeh osvojivši Dejvis kup 2010. Ovog puta, nalazi se na klupi kao selektor reprezentacije i ne krije oduševljenje zbog igranja u prestonici Srbije: “Duže vreme nismo igrali u Beogradu, želimo da popravimo gorak utisak iz Kraljeva. Svi momci, osim nažalost, Lasla Đerea, koji je povređen, došli su i hvala im na tome. Verujemo i idemo na pobedu protiv oslabljenog tima Grčke. Za Pionir nas vezuju lepe uspomene, igrali smo protiv Kazahstana tamo i pobedili. Noleta i mene vežu lepe uspomene za Pionir jer smo tamo vežbali kondiciju kao mali”, zaključio je Troicki.

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork