Slušaj vest

KK Crvena zvezda izgubila je od Zenita 70:83 u Rusiji i završila pripremni turnir u Moskvi kao četvrtoplasirana. Posle tesnih poraza u mečevima protiv Olimpijakosa u Atini i CSKA takođe u Moskvi u četvrtak, tim Janisa Sferopulosa ovog puta nije bio ravnopravan rival.

Posle Zvezdinog vođstva od 10 poena, Zenit je "upalio motore", a raspucani Dvejn Bejkon (29) ubacio je pet trojki i podsetio sve na to koliko je talentovan, uprkos lošem glasu koji ga prati. On je bivši igrač Šarlot Hornetsa koji je u Evropi igrao i za Panatinaikos, u kojem je dobio otkaz u proleće 2023. jer se tukao sa saigračem Lefterisom Mancukasom. Uz to, žalio se i da mu prete u Atini posle jednog poraza i da je obezbeđenje moralo da reaguje i da ga brani.

Tim iz Sankt Peterburga, koji vodi Španac Ćavi Paskval, je sa Bejkonom na čelu osvojio treće mesto na turniru.

U Zvezdinom timu najefikasniji je bio Kodi Miler-Mekintajer sa 20 poena, uz osam skokova i šest asistencija, a jedini dvocifreni poenterski učinak uz njega imao je bek Ajzeja Kenan, sa 10 poena. Za Zvezdu su pogađali i Majk Daum i Luka Mitrović (po osam poena), Uroš Plavšić (sedam), Nikola Kalinić (pet), Ognjen Dobrić (četiri) i Dejan Davidovac (tri).

Bejkon i Pojtres vodili Zenit

Dvejn  Bejkon
MN Press 

Najefikasniji u Zenitu bili su Dvejn Bejkon sa 19 poena, Aleksandar Šerbenjev (16) i Aleks Pojtres (14). Tim Ćavija Paskvala doživeo je značajan problem na startu sezone, jer je na ovom turniru zbog povrede ostao bez kapitena Sergeja Karasjova.

Zvezda posle ovog meča kreće nazad za Beograd, gde će sprovesti završnu fazu priprema za početak sezone i prvu takmičarsku utakmicu, protiv Dubaija u nedelju, 22. septembra od 17 časova.

MONDO/Nikola Lalović Janis Sferopulos