Slušaj vest

Novak Đoković doneo je Srbiji vođstvo protiv Grčke 2:0 u Dejvis kupu, a posle meča u hali "Pionir" priznao je da ga još boli prošlosezonski poraz u istom takmičenju. Otkrio je da je nedeljama razmišljao o neuspehu protiv Italije u polufinalu (1:2) i meču protiv Janika Sinera u Malagi (2:6, 6:2, 5:7).

“Ne znam koliko ću još igrati tenis, ali koliko god još to da bude, reprezentacija će za mene biti prioritet. Ja preuzimam odgovornost što prošle godine nismo osvojili titulu. Imao sam tri meč lopte protiv Sinera. Nedeljama sam premotvao taj meč u glavi i šta je trebalo drugačije da uradim", rekao je Novak u Beogradu, na konferenciji za novinare.

"Ovakve nedelje sa reprezentacijom me motivišu. Mislio sam da nikada neću morati da izvlačim motivaciju iz petnih žila. To je slučaj poslednjih godina. Tako da sad pravim selekciju turnira. Moram da uživam na terenu, to je sve žrtva. Osvojio sam sve što mogu. Igra za Srbiju me pokreće. Posebno pred domaćom publikom, ovakvi dani bude leptiriće u stomaku. Kada osetim da ne mogu da pomognem, ustupiću mesto nekome ko može”, dodao je on.

To mi uopšte nije cilj

djokovic_vs_xilas_14092024_0035.jpg
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

S obzirom na to da u ATP trci ne stoji dobro i da nema garantovano mesto na Završnom Mastersu u Torinu u novembru, bilo je logično da ga novinari u Srbiji pitaju i za to. Međutim, Novak uopšte ne razmišlja o toj trci i tom turniru.

“Nije mi cilj to uopšte. Ne jurim renking i taj masters. Da li ću igrati te Masters turnire, ne znam. Glavni prioriteti su mi grend slemovi i reprezentacija."

Samim tim, postaje jasno da početkom novembra neće igrati na turniru "Serbia Open" u Beogradskoj areni, u organizaciji njegovog brata Đorđa Đokovića. “Obično sam šest meseci unapred imao jasnu sliku gde igram. Treba mi fizički i mentalni odmor da shvatim koliko želim dalje i koliko i gde", dodao je on.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Novak Đoković