Slušaj vest

Gotovo čitavog leta traje saga oko srpskog košarkaša Filipa Petruševa - nema nikakve dileme da ga Crvena zvezda želi u svojim redovima za narednu sezonu, u jednom trenutku je i Olimpijakos bio voljan da ga pusti, ali... Sjajne partije na Olimpijskim igrama i povrede brojnih igrača u timu iz Pireja pokolebale su Grke, pa sada i trener Jorgos Barcokas razmišlja kako da mu dodeli veću ulogu.

Za to vreme Zvezda polako odustaje od dovođenja svog bivšeg igrača, koji je pre samo nekoliko nedelja sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu. To smo prvo čuli od Vasilisa Jorgotelisa koji je pomoćnik Janisu Sferopulosu, a zatim je sličan stav izneo i Nebojša Čović.

Govoreći tokom edukativnog skupa na Staroj planini pred start Košarkaške lige Srbije Čović je istakao da više ne očekuje dolazak Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu. Takav stav mogao bi da razočara navijače Crvene zvezde, koji su Filipa "već videli" u crveno-belom dresu ovog leta.

MN Press Filip Petrušev

"To je saga koja je trajala mesecima. Postojalo je naše i raspoloženje Petruševa, međutim on je igrač Olimpijakosa. Preteralo se sa tim pričama. Zasad Zvezda ostaje sa ovim sastavom. Trener je ključni, Janis će reći, ali od dolaska Petruševa u Zvezdu ne očekujemo ništa", istakao je Čović.

Po rečima predsednika zvezde, Filip Petrušev nije blizu, a klub neće ni tražiti pojačanje na poziciji četiri. Na tom mestu u timu igraju Dejan Davidovac i Majk Daum, a mogu da pomognu još i Nikola Kalinić, Rokas Gedraitis i Luka Mitrović. Ipak, navijači su se nadali da će roster biti kompletiran dolaskom Petruševa ili nekog igrača njegovog kalibra.

Filip je u prvom mandatu u Crvenoj zvezdi pokazao izuzetan kvalitet koji mu je i omogućio da se oproba u NBA timovima Filadelfija i Sakramento. Iako je došao u nezgodnom trenutku, nakon što se mučio sa minutažom u Efesu, brzo je uhvatio ritam u Zvezdi i zaigrao na veoma visokom nivou. Pre grčkog, dva američka, srpskog i turskog kluba Filip Petrušev nosio je dres Mege, u koju je stigao nakon koledža Gonzaga.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi