Slušaj vest

Košarkaš Crvene zvezde iz prethodne sezone, američki bek Džavonte Smart (25), dobiće novu priliku u NBA ligi! Pomalo neočekivano nakon neuspešne sezone u evropskoj košarci on je uspeo da se izbori za ugovor koji mu otvara vrata najjače lige na svetu - u narednom periodu biće igrač Orlanda!

Biće to njegov povratak u maeričku košarku, pošto je već nosio dres Milvokija, Majamija i Filadelfije, kao i nekoliko Razvonijh timova u kojima je imao daleko veću ulogu. U dosadašnjem toku karijere Smart je odigrao ukupno 18 NBA mečeva, uz prosek od 2,8 poena, 1,3 skoka i 0,9 asistencije po meču. Prosečno je igrao 11,8 minuta u najjačoj ligi na svetu.  

Džavonte smart je svojevremeno bio šampion sveta sa reprezentacijom SAD u kategoriji do 17 godina, ali kasnije nije uspeo da ostvari pun potencijal. Na draftu 2021. godine nije izabran, a onda se preko Razvojne lige izborio za ugovore u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Ipak, u NBA nije išlo, pa je u dresu Zvezde pokušao da pronađe ritam. I nije bilo sjajno.

U ABA ligi je odigrao deset mečeva u crveno-belom dresu, uz prosek od 11 poena, 2,5 skoka i 1,3 asistencije po utakmici. Na mečevima Evrolige, ukupno njih 12, beležio je 7,2 poena, dva skoka i 1,3 asistenciju. Iako mu se računa da je sa Zvezdom osvajao trofeje u prethodnoj sezoni, njegov doprinos tim uspesima nije bio velik. Primera radi - partijao je u Beogradu tokom Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi