Slušaj vest

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović održao je konferenciju za medije pred početak nove sezone. Osim tema o timu koji su crveno-beli sastavili i svojoj kandidaturi za mesto predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Čović je pričao i o licenci za Evroligu, koju bi Zvezda mogla da dobije u bliskoj budućnosti.

Srpski tim je poslednjih godina redovan učesnik Evrolige, igra u Beogradskoj areni i pred velikim brojem navijača, uvek u sjajnoj atmosferi, a više ni budžet nije među najmanjima u takmičenju. Sve to moglo bi da utiče na timove Evrolige da Zvezdi dodele višegodišnju licencu za takmičenje, ali...

"Nemate tu baš direktan odgovor. Još uvek to nije potpuno definisano. Oni svi ističu i našu atmosferu i publiku i organizaciju, međutim... Nije lako ući u akcionarsko društvo bogatih vlasnika. Možda treba da učinite i njima, da ih privolite. To je normalno, sport je privredna grana. Biće potrebno određeno vreme, TIh naših 20 miliona je pola od nečijih 40 miliona. I uvek treba da sa sobom nosimo aparat za gašenje požara. Da ne palimo publiku", rekao je Nebojša Čović.

Evroligi su potrebni Zvezda i Partizan, Beograd i srpska košarka, ali pitanje je kako će se reorganizovati evropska košarka. "Potrebno je da ubedimo ovih 11 klubova da se proširi broj akcionara u Evroligi. A to nije jednostavan posao. Nije to samo sportska priča, ima to i druge neke elemente. Mislim da i Zvezda i Partizan imaju veliku posetu, da se prave dobri ambijenti na našim utakmicama. Videćemo kako će ići kompletna reorganizacija Evrolige. Korak je ispušten u nekom prethodnom vremenu kada se moglo mnogo lakše ući. Mislim da je dobro i za srpsku košarku i za Beograd da imamo dva Evroligaša", stav je prvog čoveka Zvezde.

Podsećamo, sezona pred nama biće treća u nizu u kojoj Crvena zvezda i Partizan zajedno predstavljaju srpsku košarku protiv najboljih evropskih timova. takođe, Beogradska arena bi mogla ponovo da bude domaćin Fajnal-fora Evrolige, čak treći put u poslednjih sedam godina.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Crvena zvezda osvojila titulu u Superligi