Slušaj vest

Crvena zvezda Meridianbet poražena je na startu nove sezone ABA lige protiv novoformiranog kluba iz Dubaija (86:84), a trener Janis Sferopulos rekao je da je za to kriv loš početak utakmice i nedovoljno čvrsta odbrana. Imala je na kraju Zvezda čak priliku da dođe do pobede preko Mekintajera, ali je promašio ceo koš, tako da sa "minusom" ulazi u odbranu titule.

Najbolji pojedinac crveno-belih bio je Nikola Kalinić (16 poena) i posle meča je za "Sportsku centralu" ocenio da je Dubai igrao odlično i da su dobro ukombinovani: "Očekivana ili neočekivana pobeda, kako za koga. Ima momaka koji su došli pre nekoliko dana i dali svoj doprinos, tačno se zna šta hoće. Imaju dobar domaći teren. Nisu nas iznenadili. Videćemo iz kojeg smo razloga loše počeli utakmicu. A posle, kada smo počeli da igramo odbranu i malo se rastrčali, izgledalo je bolje. Ipak je bilo kasno. Šta da radimo, idemo dalje, da izvučemo pouke", rekao je Kalinić.

Na pitanje šta bi Zvezda mogla da uradi bolje, Kalinić je imao spreman odgovor: "Da igramo pametnije, da sa ovakvim skupom igrača rekao bih da imamo previše iskusan tim da bismo pravili ovakve greške, da znamo da zagradimo koš", rekao je i potom objasnio na šta misli: "Dali su nam i neke trojke, poput onih na kraju prve i druge četvrtine. Nije to sada ni bitno, mi moramo da se popravimo. Tek je početak sezone, imamo dosta vremena da se popravimo".

Iako je objasnio da je ekipa putovala skoro šest sati na "najdalje gostovanje" u ABA ligi, Kalinić ističe da nema izgovora za poraz i da očekuje od ekipe da bolje počinje utakmice i da ne dozvoljava previše lake faulove i greške: "Bolje sada, nego kasnije...", zaključio je povratnik na Mali Kalemegdan.

Naredni meč u ABA ligi Crvena zvezda igra 28. septembra protiv Mornara u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Arenasport 2 Promašaj Kodija Milera Mekintajera za poraz Zvezde od Dubaija