Slušaj vest

Nikola Jokić morao je iz Sombora da se uputi u Ameriku i da krene sa treninzima i pripremama za novu sezonu. Pred početak NBA lige organizovan je dan za medije na kom je srpski centar imao i nekoliko intervjua. Jedan od njih dao je zajedno sa svojim novim saigračem Darijom Šarićem. Bilo je tu nekoliko tema, uključujući i razgovor o potencijalnoj reprezentaciji Jugoslavije.

Počelo je tako što je srpski as rekao "da svi u timu znaju ko je Dario", pa je onda hrvatski igrač poručio da je prezadovoljan što je došao u Nagetse. "Naravno da sam srećan čoveče. Kada sam igrao protiv njega, nisi mogao da ga čuvaš, sad smo u istom timu, lako je biti sa njim", kazao je Dario.

Onda se Nikola ubacio i podsetio na njihov prvi susret. "Prvi put smo igrali jedan protiv drugog na prvenstvu za igrače do 19 godina u Pragu. Pobedili smo ih, on je dao 37 poena ili tako nešto."

Na to se nadovezao Šarić. "Da, jeste, ali ta talentovana generacija Srbije. Njih 10 sad igra na visokom nivou."

"KAKO BI BILO SA JUGOSLAVIJOM?"

Jedno od pitanja koje je Jokić dobio od strane voditelja Vika Lombardija bilo je u vezi tima kakav bi danas imala Jugoslavija da nije došlo do raspada države. "Nikada to nećemo saznati. Bilo bi zanimljivo, ima mnogo talenta tamo."

Onda je voditelj objasnio da je u svom radio programu više puta javno govorio da Denver mora da dovede Šarića. "Odličan posao Vik, moramo da te zaposlimo kao asistenta generalnog menadžera", nasmejao se Jokić.

Na kraju je Dario otkrio kako je prelomio da dođe u Kolorado. "Prošle godine, dok sam bio u Voriorsima, Nikola mi je rekao da su pokušali da me dovedu. Ovog leta sam imao neke informacije da bi to moglo da se dogodi, pa je stalo. Otvorilo se tržište slobodnih agenata, onda sam razmišljao da li ću u NBA, da li u Evropu, posebno zbog onoga što mi se desilo u Golden Stejtu poslednjih meseci. Bio sam usred kvalifikacija za Olimpijske igre sa Hrvatskom. Odlučio sam, Denver je bio najbolja opcija, igrati sa Jokićem, videti njega, kako igra košarku, biti deo toga", zaključio je Šarić.

BONUS VIDEO:

Twitter/Nuggets Nikola Jokić na detektoru laži