Slušaj vest

Makabi Tel Aviv je doveo poslednje pojačanje pred novu sezonu Evrolige, a u pitanju je dobro poznato ime. Pravo iz ABA lige stiže Francuz Alfa Kaba koji je potpisao ugovor na mesec i po dana kako bi zamenio Venjena Gebrijela. Sudanac koji je došao iz NBA lige se povredio i sada će ga bar na kratko menjati 28-godišnji Francuz,

Za Kabu smo prvi put čuli kada je iz matičnog Po Orteza došao u Megu 2015. godine. Proveo je dve godine u ovom klubu i tada je izašao na draft. Izabrala ga je Atlanta kao poslednjeg pika drafta 2017. a onda je prešao u Asvel. Igrao je četiri godine u domovini pa je otišao u Gacijantep, a u ABA ligi je bio u sezoni 2022/23 kada je igrao za Budućnost. Prošle sezone je na kratko bio u Evroligi u dresu Valensije. 

Pod košem Makabija već vlada gužva, pa će se Kaba bortii sa velikom konkurencijom za minute i za šansu da mu "Ponos Izraela"! produži ugovor. Osim povređenog Gebrijela tu su Džasijel Rivero, kao i domaći igrači Džejk Koen i Roman Sorkin. A pošto i dalje traje rat Izraela i Palestine Makabi će svoje evroligaške utakmice igrati u Beogradu, pa će Alfa Kaba ponovo biti u Srbiji. 

DRAMA U PODGORICI

Alfa Kaba
MN Press 

"Budućnost Voli želi da obavesti javnost da je član našeg tima, Alfa Kaba, danas u toku dana osetio slabost i nesvesticu, te mu je ukazana prva pomoć. Kaba se dobro oseća, a i prvi nalazi su u redu. Naš medicinski tim će se pobrinuti da se u što kraćem roku obave detaljne medicinske pretrage", objavila je Budućnost usred sezone kada se saznalo da je Alfa Kaba u Podgorici pao u nesvest.

Njemu je pozlilo dok je čekao red na šalteru jedne banke, a onda se samo srušio i leđima udario o pod poslovnice. Hitna pomoć je stigla nakon deset minuta i prebacila ga u Urgentni blok Kliničkog centra, a nakon kraće pauze ipak se Kaba vratio na teren i nije bilo ozbiljnijih posledica po njega,

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO KK Budućnost