Slušaj vest

Crvena zvezde Meridianbet upisala je prvu pobedu u novoj sezoni pošto je večeras u "Beogradskoj areni" bila bolja od Mornara 91:72. Na momente je tim Janisa Sferopulosa igrao dobro, na momente je imao padove u igri, a jedan od najiskusnijih u timu Nemanja Nedović podseća da je to normalno na početku nove takmičarske godine.

"Videlo se danas da štucamo što bi se reklo, i dalje tražimo ritam, tražimo neku hemiju na terenu. Teško je još uvek ući u ritam, ima nas dosta i rotira se dosta. Iskristalsaće se te uloge. Sa dobrim osećajem idemo u Pariz za par dana", poručio je Nedović i osvrnuo se na konstataciju da je sezona duga i da je još osamdesetak utakmica pred timom: "Bolje je sada da izgleda ovako, mislim - ne izgleda loše - imamo jasnu ideju, ali ponekad previše komplikujemo. Hoćemo da delimo loptu i sve tako uključimo. U nekim trencuima je ključ igrati jednostavnije, što pre uhvatimo individualni ritam, biće nam lakše i tako će se iskristalisati uloge, kad krene da se igra na dva-tri dana, neće se razmišljati o tome".

S obzirom na veliki broj igrača, trener Sferopulos pred svaku utakmicu nekoga mora da ostavi na tribinama, a Nedović je ispričao kako izgledaju treninzi tokom kojih "sve puca": "Ne možete da gledate treninge, ali baš sam sa Lukom prokomentarisao - trebalo je da dođem u rukometnim patikama. Igra se rukomet na treningu, kompetetivnost je na visokom nivou", nasmejao se Nedović i dodao: "Teško je treneru da napravi te odluke i ne bih mu bio u koži. Dosta utakmica ima i rotiraće se puno".

MONDO/Nikola Lalović Nemanja Nedović

Što se tiče krajnjih dometa ove sezone, Nedović nije želeo ništa da prognozira: "Zadržali smo kostur ekipe, imali smo dosta problema prošle godine sa povredama... Što se tiče krajnjih ciljeva, opekao sam se milion puta i rekao sam da neću više da pričam o tome", poručio je bek Zvezde.

Narednog petka Crvena zvezda od 21.00 počinje i sezonu u Evroligi i to protiv Pariza, novog tima u takmičenju: "Biće sigurno teška utakmica jer su novi, euforija je tamo na visokom nivou, hala će biti ispunjena do poslednjeg mesta, ali mi imamo svoju motivaciju jer prvih par utakmica može da odredi tok Evrolige. Zdravlje nas služi dobro i na treneru je da izabere 12 utakmica, nadam se da ćemo preneti pozitivne stvari iz drugog poluvremena ove utakmice", zaključio je on.

MN Press Crvena zvezda Mornar

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Nebojša Čović