Slušaj vest

Real Madrid je poveo u 64. minutu protiv Atletiko Madrida 1:0, ali nakon toga haos na stadionu "Metropolitano". Navijači su zasuli upaljačima i drugim predmetima golmana "kraljevskog kluba" Kurtou, posle čega je arbitar Buskets Ferer naredio prekid utakmice. Odmah je poslao sve igrače u svlačionicu dok se situacija na tribinama ne smiri.

Pokušali su kapiten Koke i Dijego Simeone da zamole svoje navijače da prekinu sa takvim ponašanjem, ali nije to urodilo plodom pošto su se okomili na golmana Real Madrida. Tibo Kurtoa je inače bivši golman Atletiko Madrida, ali su ga odavno navijači "jorgandžija" precrtali jer je otišao u redove najvećeg gradskog rivala. Zato je posle vođstva od 1:0 burno slavio i isprovocirao navijače Atletika! Pogledajte kako je to uradio...


Interesantno je da je Kurtoa i sam uzeo upaljače koji su doleteli ka njemu i bacio u pravcu navijača, što ih je još više iziritiralo, pa su nastavili da ga gađaju. Pogledajte kako su najvatrenije pristalice molili Koke i Simeone.


"Ako ne prestanete da ubacujete predmete, meč neće biti nastavljen", glasilo je upozorenje koje je spiker pročitao navijačima i time je na neki način uspeo da ih umiri, pa su posle prekida od skoro dvadesetak minuta ponovo izašli na teren i deluje da će se meč nastaviti.

Kurtoa je inače od 2011. do 2014. godine branio za Atletiko kao pozajmljeni igrač Atletika i sa tim klubom je osvojio La Ligu, Kup Kralja, Ligu Evrope i UEFA Superkup, a onda je 2018. stigao u Real Madrid i za "jorgandžije" je postao "pacov".

Na kraju, Kurtoa je savladan u 95. minutu kada je Anhel Korea pobegao odbrani Real Madrida, izbegao je ofsajd zamku koju je napravio Antonio Ridiger i izjednačio je rezultat na 1:1. Iako je ubrzo potom i Ljorente isključen, "kraljevski klub" nije uspeo da dođe do pobede sa igračem više, ipak je prebrzo isteklo vreme za nadoknadu.

BONUS VIDEO:

Instagram/Real Madrid Kilijan Mbape poruka na srpskom