Slušaj vest

Na samom početku priprema za novu NBA sezonu koja počinje krajem oktobra ekipa Dalas Maveriksa dobila je loše vesti - australijski košarkaš Dante Egzum teško je povredio šaku i možda će morati na operaciju. Ukoliko to bude slučaj, Australijanac će sasvim sigurno propustiti početak sezone, a pitanje je i kada će biti spreman da pomogne saigračima.

Vesti o povredi bivšeg košarkaša Partizana i miljenika navijača u crno-belom preneo je dobro obavešteni Šems Čaranija, koji tvrdi da će klub u narednim danima razmišljati o najboljoj opciji za rehabilitaciju australijskog beka koji je pre dve sezone blistao u timu Željka Obradovića.

Impresivnu formu iz Beograda i Partizanovog dresa preneo je u NBA ligu, gde je uspeo da iskoristi svoju drugu šansu. Postao je jedna od najvažnijih karika u timu koji predvodi Luka Dončić, pa je kao rezervista imao ogromnu ulogu na putu do finala NBA lige - gde je Dalas na kraju poražen od Bostona.

Dante je 2014. godine izabran kao peti pik na NBA draftu, a u Juti je proveo narednih pet sezona. Dve godine nosio je dres Klivlenda, zatim je po godinu dana igrao za Barselonu i Partizan pre nego što se vratio u najjaču košarkašku ligu na svetu. Potpisao je za Dalas, u čijem je dresu prethodne sezone zabeležio 55 mečeva u ligaškom delu sezone i još 21 u plej-ofu.

Bonus video:

MONDO Dante Egzum