Slušaj vest

Imali smo prvi "derbi" na košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama! Australija je savladala Španiju 92:80 i tako je krenula košarka na OI! Napravila je Australija 10 poena prednosti u prvoj četvrtini i to je uspela da drži takav plus tokom celog meča. 

Prvo ime meča bio je mladi Španac iz NBA lige Santi Aldama sa 24 poena i 5 skokova, a kod Australije tim je do pobede dogurao nekadašnji košarkaš Partizana Džok Lendejl. Dao je 20 poena, imao 9 skokova i 5 asistencija, zamalo dabl-dabl! Osim njega Peti Mils je imao 19 poena, Džoš Gidi 17 poena i po 8 skokova i asistencija, a Dajson Denijels i Džoš Mekvej su imali po 13 poena i 7 skokova. Veterani Džo Ingls i Metju Delavedova su igrali jako malo, a Dante Egzum je bio povređen. Kod Španaca osim Aldame Serhio Ljulj je imao 17, a Vili Ernangomez 14 poena.

Nemačka i Japan igraju od 13:30, Francuska i Brazil će se sastati od 17:15, a Grčka i Kanada na kraju dana od 21 čas. Srbija igra od 17:15 u nedelju sa selekcijom SAD, dok dame počinju od 21 mečom sa Portorikom.

ALEX PLAVEVSKI/EPA Australija Španija, olimpijske igre 2024

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Dante Egzum