Slušaj vest

Crvena zvezda Meridianbet upisala je prvu pobedu u Evroligi. Uspela je da se vrati iz dvocifrenog minusa i da dođe do trijumfa u Parizu (80:77). Junak trijumfa bio je Nemanja Nedović, ali je Nikola Kalinić postigao jedan od ključnih poena, trojku uz zvuk sirene.

Upravo je on bio jedan od igrača koji je dao izjavu po završetku duela u francuskoj prestonici. "Sjajna utakmica, Evroliga se vratila, intenzitet je tu. Znali smo da će oni krenuti sa puno energije i da će hteti da pobede u prvom meču pred svojim navijačima. Igrali smo neverovatno u drugom poluvremenu, srećan sam zbog momaka. Svaka pobeda je važna. Da ne bude na kraju sezone opet priča 'eh, da smo dobili taj meč'...", počeo je Kalinić.

Novinar ga je zatim upitao šta misli o ekipi Pariza i da li mogu da pokažu da im je mesto u Evroligi. "Ne znam, igrali su sjajno, ne znam da li mogu taj nivo da zadrže, mislim da mogu. Oni su novi, puni energije, igraju netipično, videćemo. Sjajan su tim, vodi ih Tijago Spliter, biće dobri."

Vratio se i na dešavanja na parketu, posebno pošto je drugo poluvreme bilo mnogo bolje od prvog. "U drugom delu smo našli hemiju, videli smo šta funkcioniše na obe strane terena, ne smem oda se opuštamo, prva je utakmica u sezoni. Imamo meč u ABA ligi, pa duel sa Baskonijom. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo dobro i da ćemo i posle naredne utakmice imati skor 2-0", zaključio je Kalinić.

Panoramic / Sipa Press / Profimedia, ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / Profimedia Pariz Crvena zvezda

BONUS VIDEO:

Mondo/Tijana Jevtić Janis Sferopulos pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi