Slušaj vest

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su pobedu protiv Pariza (80:77) u prvom kolu nove sezone Evrolige, a meč u glavnom gradu Francuske posmatrao je i crnogorski stručnjak Duško Ivanović. Nekadašnji trener Crvene zvezde trenutno nema angažman, pa ima vremena da posmatra utakmice po Evropi, ali ovog puta on nije gledao crveno-bele.

Mnogi ne znaju da je Duško bio u hali kako bi ispratio debitantski nastup Pariza u Evroligi jer je jedan od pomoćnika Tijaga Splitera na klupi francuskog tima i njegov sin! Stefan Ivanović se u avgustu 2024. godine priključio stručnom štabu francuskog tima, u koji je stigao nakon što je samostalno gradio karijeru u Švajcarskoj.

Kako se navodi na sajtu Parižana, on je potpisao jednogodišnju saradnju sa klubom i očekuje se da do kraja takmičarske godine bude pomoćnik u stručnom štabu. Neće to biti lak zadatak, posebno jer je Brazilac Spliter početnik u svom poslu i tek treba da vidimo kako će se snaći protiv najboljih timova u Evropi.

Posao će mu olakšavati i španski stručnjak Karlos Marko, koji je sa Duškom Ivanovićem sarađivao u Crvenoj zvezdi. Navijači se Španca sećaju kao pomoćnog trenera, ali i kao osvajača Kupa Radivoja Koraća u Nišu, nakon što je Ivanović isključen u finalnoj utakmici protiv Partizana.

Bonus video:

Mondo/Tijana Jevtić Luka Mitrović pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi