Slušaj vest

Fenerbahče je u prvom kolu Evrolige savladao Olimpijakos, ali će meč ostati zapamćen zbog teške povrede jednog od najboljih igrača tima. Skoti Vilbekin je na rukama saigrača napustio teren, a ispostavilo je da se povreda najteža moguća - američaki košarkaš pokidao je ligamente desnog kolena i verovatno se neće vraćati na parket do kraja sezone!

Vilbekina čeka operacija i višemesečni oporavak od najteže povrede koja može da zadesi profesionalnog sportistu. On će u narednom periodu morati da miruje, a tek posle nekoliko meseci će moći da započne proces rehabilitacije i krene sa pripremama za povratak na parket. Ukoliko se vilbekin ne vrati na parket do kraja ove sezone, takmičarsku godinu u Evroligi završiće sa tek nešto više od dva minuta bez poena, skoka i asistencije, uz jednu izgubljenu loptu. Pogledajte kako se povredio Vilbekin:

Vilbekin je 2014. godine pokušao da stigne do NBA lige, ali nije izabran na draftu, pa je prvo profesionalno iskustvo imao u Australiji. Usledio je AEK iz Atine, zatim Darušafaka sa kojom je osvojio Evrokup i bio MVP tog takmičenja, pa četiri sezone u Makabiju iz Tel Aviva i na kraju Fenerbahče.

U međuvremenu je Vilbekin postao državljanin Turske i reprezentativac te zemlje. Nekoliko godina nosio je dres nacionalnog tima, igrao i na Mundobasketu, ali je Turska na Svetskom prvenstvu 2019. godine zabeležila veoma loš rezultat.

Bonus video:

Mondo/Tijana Jevtić Janis Sferopulos pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi