Slušaj vest

Trener Cibone Kristofer Tomas (43) dobacio je "f*ck you" ("je*ite se") navijačima svog kluba u toku utakmice protiv Krke u Zagrebu.

Prema pisanju "Večernjeg lista", on je na taj način odgovorio članovima udruženja "Mi smo Cibona", koji su ciničnim aplauzom pozdravili njegova dva tajm-auta u osam sekundi završnice prvog dela meča. Njegova ekipa je u toj sekvenci uspela da postigne koš, a Amerikanac se pri odlasku u svlačionicu okrenuo ka navijačima i opsovao na engleskom.

Krka je na kraju ostvarila pobedu, koja je još jedan znak da je situacija u dvostrukom šampionu Evrope i dalje veoma teška, kao i godinama unazad. "Ne smeta njima što je trener njihove ekipe zvao dva minuta odmora u osam sekundi, nego oni nemaju poverenja u njegovo košarkaško znanje", piše u tekstu autora Dražena Brajdića.

Sve je počelo kada je Amerikanac pompezno najavljivan kao spasilac Cibone, kao stručnjak koji je radio u Toronto Reptorsima, a on je radio u razvojnom timu tog NBA ligaša u "Dži" ligi.

20241006npThomasCh4.jpg
MN Press 

Problem Cibone je i soliranje američkog beka Keta Barbera, skor 2-4 na startu sezone u regionalnoj i domaćoj ligi, kao i očigledna tenzija na liniji trener - navijači.

Dodatna glavobolja za klub u slučaju odlaska trenera Tomasa je i to što je došao "u paketu" sa trojicom igrača, Barberom, Talibom Zanom i Piterom Džokom i sve ih finansira isti investitor. Postavlja se pitanje da li bi u slučaju rastanka sa trenerom otišli i ovi igrači, što bi bio značajan udarac i za sastav tima koga očigledno očekuje još jedna mučna sezona.

20241006npThomasCh3.jpg
MN Press 



Standings provided by Sofascore