Slušaj vest

Crvena zvezda je pobedila Igokeu u važnom meču rezultatom 91: 68. Ovo je bio drugi trijumf crveno-belih u ABA ligi, a posle meča trener Janis Sferopulos se obratio medijima. Spomenuo je i povredu Nemanje Nedovića i pohvalio je igru Majka Dauna

Trener Zvezde je bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe: "Čestitam igračima zbog načina na koji su odigrali utakmicu. Bili su koncentrisani u odbrani. Igrali smo protiv dobrog tima koju kažnjava greške. Mislim da svi igrači koji su igrali večeras su igrali na pravi način. Igrali su dobru košarku, nadam se da je publika uživala u utakmici", rekao je trener crveno-belih.

Posle kratkog rezimea utakmice, Sferpulos je na srpskom rekao: "Samo dva pitanja", nasmejao se trener crveno-belih.

Daun je bio najefikasniji na meču, susret je završio sa 18 poena, pa je trener Sferopulos pohvalio igrača. "Majk ima kvalitet, uz njega dobijamo rešenja sa perimetra, posta, ali takođe dominira i u reketu jer je visok. Defanzivno ima dosta energije i štiti reket. Odgovara na sve zadatke, zadovoljan sam. Igrač je kakvog smo očekivali, mislim da stvarno može da pomogne ekipi", rekao je Sferopulos.

Potom je trener crveno-belih dobio pitanje i o povređenom Nemanji Nedoviću. "Ima istegnuće, na terapijama je. Ne znamo da li će biti spreman za naredni meč", zaključio je Sferopulos.

Ovo će biti problem za crveno-bele pošto je Nemanja Nedović važan igrač Zvezde, a ujedno aktuelnog šampiona ABA lige čeka i važna nedelja - duplo kolo Evrolige. Izabranici Janisa Sferopulosa u utorak 15. oktobra gostuju turskom Fenerbahčeu od 19.45, a onda će u petak 18. dočekati Barselonu u Beogradu. 

Nedović je u prvom meču Evrolige protiv Pariza bio heroj utakmice, pošto je rivalu ubacio 21 poen i ujedno podelio tri asistencije. Protiv Baskonije je imao daleko manju minutažu, na terenu je proveo 11 minuta i za top vreme je ubacio devet poena, a tada je i otkriveno da Nedović ima povredu

BONUS VIDEO: 

Mondo/Tijana Jevtić Janis Sferopulos pred Zvezda - Baskonija