Slušaj vest

Košarkaši Crvene zvezde sitgli su do pobede u drugom kolu Evrolige - u Beogradskoj areni pala je Baskonija (78:71), a najbolji igrač španskog tima Markus Hauard zaustavljen je kao retko kada. Obično srpskim klubovima ubaci veliki broj poena, ali je ovog puta tim Janisa Sferopulosa bio posebno fokusiran na Amerikanca - koji nikada u karijeri nije duže čeka da "digne" ut za tri poena!

Kao jedan od igrača koji su imali zadatak da motre na Hauarda isticao se Ognjen Dobrić. Krilni košarkaš Crvene zvezde tokom karijere je često preuzimao protivničke bekove i igrao odbranu na njima, a i protiv Baskonije bio je u toj ulozi. Odradio je dobar posao - to govori broj poena pored Hauardovog imena na semaforu.

"Dobra utakmica, odradili smo odličan posao 40 minuta. Posebno u odbrani, u napadu smo imali padova. U odbrani smo odradili kao smo pripremali i kako smo trenirali. Odbrana na Hauardu i još nekim igračima je stvarno funkcionisala kako smo se dogovrili, tim je vredno radio za to. Dobro je to izgledalo i upisali smo pobedu koja je veoma bitna", rekao je Dobrić i dodao: "Bio je plan, postavili smo takvu odbranu (da Hauard što manje šutira). Ok, ja sam ulazio i čuvao njega, ali to je zasluga tima. Videli ste preuzimanja, nismo mu dali da diše, da uzima šuteve, ulazi u ritam. To je igrač koji stvarno može da napravi problem i za 20 minuta da 30 poena. Ekipa je odradila odličan posao na njemu, to je jedan od ključeva."

MONDO/Dušan Ninković Ognjen Dobrić igrač Crvene zvezde

Čuvanje Markusa Hauarda bilo je glavna tema i na konferenciji za medije trenera Janisa Sferopulosa. "Pre svega, fokusiramo se na njega jer znamo da je veoma opasan kda počne da pogađa. Prošle godine je u drugom delu meča imao neverovatan nastup, bili smo fokusirani na njega. Dobrić je uradio izvrstan posao. Zato kažem da je ovo timska pobeda, odlično su igrali u odbrani i Bolomboj, Mitrović, nije imao lake šuteve, ali generalno mu nismo dali lake šuteve, a to je bio timski doprinos", rekao je trener Crvene zvezde.

Šta je još rekao Ognjen Dobrić?

Neobičan pogled na vrh tabele i Crvena zvezda kao jedan od lidera... "Iskreno, ne znam da li smo nekad bili prvi. Imali smo dobrih startova, ali ne sećam se da li smo imali 2-0. Lepo je, lepo izgleda to sve. Nadam se da ćemo dugo biti u vrhu. Ako ne u samom vrhu, onda među najboljima. Uvek je posebno igrati pred ovim navijačima, pratili su nas na terenu, disali kao mi i davali nam energiju. Izgledamo sve bolje i bolje", rekao je Dobrić i dodao: "Bilo je jako bitno da se dobije nakon onakvog poraza u Splitu. Morali smo da reagujemo, da se saberemo. Lep je osećaj, nadam se da ćemo nastaviti da dižemo formu. Takvi kiksevi više ne bi smeli da se dešavaju."

MN Press Zvezda Baskonija

Zbog obaveza koje je imao tokom leta Ognjen Dobrić praktično bez pauze ide iz jedne u drugu sezonu. Jedan od najiskusnijih igrača u crveno-belom dresu ističe da to za sada nije problem - on pronalazi načine da pomogne ekipi, dok neki drugi košarkaši blistaju i vode glavnu reč na terenu!

"Drago mi je imamo kvalitetne igrače i širok roster. Treba održavati 15 igrača raspoloženih i u dobrom ritmu, ali iskusan je on trener. Mislim da će to izgledati sve bolje. Treba da iskoristimo širok roster na pravi način. Pričao sam sa trenerom i upravom, normalno da se dešavaju padovi jer sam bez pauze. Tu sam da radim za tim stvari koje mogu, sitnice koje doprinose pobedi. Imamo jako talentovane igrače, mogu da postignu 15-20 poena, budu najbolji igrači te večeri. Gledam kako da doprinesem ekipi na svakoj utakmici. Za sada funkcioniše", rekao je Ognjen Dobrić.

Bonus video:

MONDO Navijači Crvene zvezde istakli transparent "Nema predaje"