Slušaj vest

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je da očekuje mir i normalizaciju odnosa sa KK Crvena zvezda nakon odlaska Nebojše Čovića u Košarkaški savez. Prema njegovom mišljenju, dolazak Željka Drčelića na mesto predsednika KK Crvena zvezda relaksiraće odnose "večitih", koji su već tradicionalno veoma loši.

Prema Mijailovićevim rečima, njegov odnos sa Čovićem nastavak je istog ponašanja koje je postojalo i kada je prethodno rukovodstvo crno-belih bilo u klubu. "To je metod rada onog koji je nekada bio s druge strane, a sada nije tu, sada je na mestu predsednika Saveza. Moraće da vodi računa o svom ponašanju prema svim klubovima, jer je normalno da, kao predsednik Saveza, budete u prijateljskim odnosima sa svim klubovima. Nova uprava Crvene zvezde sigurno će doneti mir i normalizovati odnose", rekao je Mijailović za Radio-televiziju Crne Gore.

Govorio je Mijailović i o Partizanovom odnosu sa Budućnošću.

"Nama je najveći rival Crvena zvezda, a drugi rival, po nepisanom pravilu, uvek je Budućnost, odmah iza njih Cedevita Olimpija. Imali smo te teške utakmice, poput prošlogodišnje, kada je na jednu loptu odlučivano ko će ući u finale. Mi nismo odgovarali ni na jedno saopštenje iz Budućnosti, jer sam smatrao da to nije potrebno. Mislim da takve van-košarkaške priče ništa dobro ne donose, samo kvare atmosferu".

"Mi s ekipom Budućnosti nikada nismo ostali u lošim odnosima, jer tu nema ničega ličnog. Ljudi to rade jer možda misle da su neke sudijske odluke bile sporne ili da je neko uticao iza zavjese... Kod nas je uvek, kad ne ostvarimo rezultate, kriv neko drugi, a mi često tražimo krivce u drugim stvarima. Ja sam gledao sve ove godine šta mogu da promenim kod sebe, šta mogu da promenim u svom timu. Negujemo odnose i sa crnogorskim klubovima, slovenačkim, hrvatskim, a sada i u Evroligi. Gde god smo gostovali, dočekani smo na najvećem mogućem nivou. Jedino nisam gledao utakmicu sa predsednikom Crvene zvezde".

Bonus video:

MONDO/Nemanja Stanojćić Ostoja Mijailović