Slušaj vest

Delegati Skupštine Košarkaškog saveza Srbije objavili su saopštenje nakon objava čelnika Partizana o izglasavanju Nebojše Čovića za predsednika srpske "Kuće košarke". Predsednik Ostoja Mijailović i sportski direktor Zoran Savić na društvenim mrežama su kritikovali to što je doskorašnji predsednik Crvene zvezde postao predsednik KSS, a delegati KSS su dan kasnije odgovorili.

Prema navedenom, članovi Skupštine KSS smatraju taj čin Mijalovića i Savića neozbiljnim i nedostojnim jednog kluba, zbog kojeg su, kako su naveli, bili primorani da se oglase javno. Ocenjeno je da navedeni funkcioneri Partizana ne shvataju težinu i delikatnost trenutka u kojem se nalazi srpska košarka, niti da su predložili kandidata ili dali konstruktivan predlog za dobrobit igre pod obručima.

Pročitajte saopštenje koje je podeljeno novinarima u Sazonovoj ulici, nakon konferencije na kojoj se Čović prvi put oglasio sa svog novog radnog mesta - u "Kući košarke".

saopštenje ksss.jpg
KSS 

Podsetimo, Ostoja Mijailović rekao je da je Čovićevim izborom "postiđen i degradiran svako ko je uključen u srpsku košarku", dok je Zoran Savić objavio poruku: "Kada se klovn useli na dvor, ne postaje kralj. Dvor postaje cirkus".

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Kosarkaski saveza Srbije