Slušaj vest

Zamalo! Crvena zvezda je opet odigrala meč za infarkt sa Barselonom, a trener Janis Sferopulos nije imao mnogo toga da zameri svojim igračima. Istakao je da smo gledali sjajan meč, ali da je u defanzivi njegov tim ipak morao bolje ako želi da pobedi. 

"Bio je ovo derbi od početka do kraja. Mislim da za naše standarde nismo igrali dobru odbranu. Defanzivno smo im dali da postignu neke lake poene. Do kraja smo igrali 50:50, dali su neke teške šuteve i pobedili su. Ovo je Evroliga, moramo da ostanemo jaki i da se borimo u svim mečevima. Hvala svim navijačima koji su došli da nas podrže. Nažalost nismo pobedili, ali nadam se da će biti uz nas da nas podrže", rekao je Janis Sferopulos na početku obračanja.

Na samom kraju meča videli smo pravi haos... Nekoliko čelendža sa obe strane, videli smo tehničku za klupu Barselone, ali i promašeno slobodno bacanje Ajzee Kenana. Upitan je šta je hteo kod čelendža pre mrtve lopte na 26 sekundi do kraja regularnog dela i zašto je baš Kenan šutirao bacanja iako nije bio njegov dan.

"Prvo čelendž sam tražio zbog udarca nad Bolombojemm, mislim da je to bio momenat da sudije pogledaju tu situaciju. A Kenan je postigao bitne poene sa penala u prošlim mečevima i on je dobar šuter sa penala", naglasio je Grk. 

Nije bilo Uroša Plavšića na ovom meču, pa je novinare zanimalo zašto. "Jer Uroš nije spreman. Prvo mora da igra dobro u ABA lgii. Videli smo ga u Splitu i nije bio dobar. Ja mu verujem, ali mora prvo da se navikne na ovaj nivo. Fener nema visinu? Slični su kao Barselona", naglasio je on.

Nisu imali svoje veče Ajzea Kenan i Nemanja Nedović, postigli su tri i jedan poen, ali nije hteo da ih kritikuje Sferoplos. "Oni su igrači, nisu mašine, oni nsu ljuudska bića. Neke utakmice su dobri, a neke loši."

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Ajzea Kenan za MONDO