Slušaj vest

Nova sezona NBA lige uskoro kreće, Evroliga je već počela i polako se zahuktava, to znači samo da je najbolja košarka tu i da svi mogu da uživaju u spektaklu. Može li Nikola Jokić do titule, koliko mogu Crvena zvezda i Partizan sa ove strane okeana? To su samo neka od pitanja koja smo postavili Miletu Iliću.

Bivši srpski košarkaš je u razgovoru za MONDO dao svoje prognoze i analize. Krenuli smo o najjače košarkaške lige na svetu. "Očekujem pre svega dobre partije svih naših koji su tamo, da budu zdravi prvenstveno i da imaju dobru sezonu. Očekujem Nikolu Jokića bar u jednom finalu, verujem u oba. Verujem da sa ovim pojačanjima, uz neki trejd tamo pred Ol-star mogu da pojačaju ekipu i da budu spremni za borbu za trofej", počeo je Ilić razgovor za MONDO.

Deluje da Nagetsima fali neki dobar defanzivac posle odlaska Kentavijusa Koldvela-Poupa. Došao je Rasel Vestbruk. "Verujem da su oni svesni toga i da će pokušati da izvuku najbolje od svojih igrača, ako nešto bude 'škripalo' biće trejdova. Ne znam ko će da ima više boljih asistencija od njih dvojice. Rasel je iskusan, mislim da se neće takmičiti po broju tripl-dablova i da će se prepustiti i uživati u igri. Ovo mu je dobra prilika za titulu, Nikola je superstar, zna put do titule i tu je da pomogne."

Bogdan Bogdanović ulazi u sezonu posle fantastičnih igara za Srbiju na Olimpijskim igrama. Može li sa Atlantom do prstena? "Ulazili su u plej-of, njima fali ili jedan dobar igrač ili da Bogdan potraži bolju sredinu. Koliko sam ga razumeo on je srećan tamo. Ne znači da ako si ti srećan da su gazde srećne, to je u Americi vrlo podležno promenama za njihovu korist. Zaslužio je igrama, naš je, volimo ga, voleo bi da se okiti titulom."

"Zvezdu i Partizan očekujem u plej-ofu"

MN Press Crvena Zvezda BArselona

Posle priče o NBA, došao je red na Evroligu. Izneo je Mile i svoja očekivanja od srpskih velikana. "Očekujem i jedne i druge u plej-ofu. Imaju dobre ekipe. Partizanu malo 'škripi' ove godine, kao prošle godine Zvezdi, ali je sezona duga, ima mnogo mečeva", rekao je Ilić koji je sada i voditelj podkasta "Jao Mile".

Željko Obradović promenio je skoro ceo tim. "Njima treba više vremena za uigravanje. Ovo što sam video je da je tim mnogo bolji i kvalitetniji nego prošle godine."

Reklo bi se da je najveće pojačanje crveno-belih Nikola Kalinić. "Nikola je uvek Nikola i radi ono što najbolje zna. Lepo su krenuli, voleo bih da nastave u ovom ritmu."

"Voleo bih večite na fajnal-foru Evrolige"

MONDO/Nemanja Stanojćić Mile Ilić Mondo intervju

Veliki broj igrača vratio se u Evropu iz NBA lige. "Vratio se dobar broj igrača u Evropu što je dobro za evropsku košarku. Većina njih koji su došli, nije im poenta da tamo sede u klupi. Nemaju dovoljnu minutažu, ne veruju dovoljno u njih i traže da igraju, to je normalno".

Za kraj smo ga pitali i koga očekuje na fajnal-foru Evrolige. "Ufff... Voleo bih da vidim 'večite'. Pitanje je da li je izvodljivo. Po jačini Olimpijakos i Panatinaikos zaslužuju da budu tu. Real nisam siguran da će uspeti. Fenerbahče možda i ajde neka bude Barselona", zaključio je Mile Ilić.

BONUS VIDEO:

Mondo/Tijana Jevtić Jago dos Santos izjava posle meča Zvezda - Barselona