Slušaj vest

Partizan je u novoj sezoni odigrao devet utakmica, od čega tri u Areni pred velikim brojem navijača. Posle svih tih utakmica iz kluba su se oglasili i zamolili fanove da budu pažljiviji i da ne upućuju uvrede sa tribina. Reagovali su zvaničnim saopštenjem na sajtu kluba.

"U toj sinergiji iz koje igrači i navijači pobeđuju zajedno postoje stvari koje ne služe na čist ni klubu ni prisutnima u dvorani. Uvredljivi povici sa tribina, korišćenje nedozvoljenih svetlosnih efekata na meču protiv Bajerna doveli su do toga da klub bude prijavljen po službenoj dužnosti od strane zvaničnika Evrolige. Nulta tolerancija za ovakve ispade odavno predstavlja standard na sportskim borilištima širom Evrope i šteti reputaciji kluba. Ponos koji klub oseća zbog ogromne podrške se na taj način meša sa gorčinom zbog izolovanih ispada koji u ogromnoj meri kvare opšti utisak", navodi se u saopštenju.

Mole publiku da to ne radi više. "Ovim putem pozivamo navijače da uz ruke, srce i glas, koje bez rezervno daju za pobedu momaka u crno-belom u dvorani razmišljaju trezveno i da ne čine ništa što će Partizanu na reputacionom ili finansijskom planu da čini štetu. Pokažimo odgovornost uz ljubav, jer samo na taj način čuvamo Partizan", poručuju iz kluba.

U narednom kolu Evrolige crno-beli dočekuju Virtus iz Bolonje (23.10 u 20.30 časova), pa onda sledi duel sa Krkom u Areni (25.10), pa dupla evroligaška nedelja i meč protiv Monaka kod kuće (30.10, 20.45) i Fenerbahčea u Istanbulu (1.11, 18.45).

BONUS VIDEO:

Mondo/Nemanaja Stanojčić Partizan himna na početku nove sezone ABA lige