Svi događaji
Od najnovijeg
16:31

Kraj obraćanja!

Milan Rašić/MN Press Rasim Ljajić

Rasim Ljajić je završio današnje obraćanje nakon što je izabran na čelo Radne grupe koja će upravljati Partizanom, a već sutra bi trebalo da govore i njegovi saradnici - Predrag Mijatović i Danko Lazović.

16:30

Savo Milošević ima podršku kluba

"Razgovarao sam naravno sa Miloševićem i svaka promena u ovom trenutku bila bi loša. Ekipa je počela da igra, stručni štab je nasledio ekipu kakvu je nasledio, uz mnogo nedostataka, manjkavosti, igrača koji ne zaslužuju da igraju u Partizanu. Rekao mi je za sedmoricu da ne bi imali mesta bilo gde u Superligi, ali i sam Milošević ističe da nisu toliko loši kako je na prvi pogled delovali. Veruje da postoje igrači koji bi mogli da donesu prevagu. Moramo da se dočepamo januara, nemamo izbora nego da sa aktuelnim kadrom probamo da osvojimo što više bodova", zaključio je Ljajić.

16:28

Jedva sam ubedio Mijatovića

predrag mijatović, rasim ljajić
Dusan Milenkovic/Antonio Ahel/ATAImages/ 

"Lazovića sam mnogo lako ubedio, ali Mijatovića jako teško, pravo da vam kažem. I svaka mu čast. Da se neko sa takvom karijerom prihvati ovako teškog posla, logično je da se dugo razmišljao, ali prihvatio je poziv. Nije bilo lako...", iskreno je rekao Ljajić i dodao da bi najranije na kraju sezone u Superligi trebalo da bude novi saziv Skupštine.

Takođe, radiće se za to vreme i na novom Statutu kluba koji mora da bude usvojen pre izbora novog rukovodstva.

16:25

Sređivanje Teleoptika?

"Nama su potrebne pozitivne  vesti iz Partizana koje ne zavise od drugoga. Moramo da popravimo šta možemo. Imamo problem sa prokišnjavanjem tribina, dole imamo poplave posle svake kiše. Moramo da uđemo u infrakstrukturne radove i angažovaćemo kompanije koje ne moraju da daju novac, nego građevinski materijal. To nije odlika velikih klubova, ali moramo", rekao je prvi čovek Radne grupe.

16:23

Omladinska škola?

"Prva kadrovska promena će biti na čelu Omladinske škole i to će biti nadležnost Mijatovića i Lazovića, kao i Ilievim, koji će tražiti rešenje za novog direktora. Posle toga, pravićemo niz drugih poteza, davaćemo franšize naše omladinske škole širom Srbije i u regionu, dovodićemo najbolje talente u Partizan odnosno Teleoptik. Dugoročno ne možemo da opstanemo ako nismo kao moderna kompanija, nama je potreban mlad igrač koji ima vrednost na tržištu. Bez toga ništa", dodao je Ljajić.

16:22

Navijači, vratite se!

grobari
MI/© MN press, all rights reserved 

"Ako nam se navijači vrate na prvoj sledećoj utakmici, mislim na sve tribine, onda možemo da kažemo da smo napravili pomak. Sa Privremenim organom i Peđom Mijatovićem se stvara utisak nečeg novog i optimističnijeg, a ako bi se vratili navijači, to bi bio veliki iskorak", dodao je Ljajić.

16:20

Zašto je rekao raspojasani milioner?

"Nisam hteo nikoga da spomenem za ovih 10-15 dana. Nisam došao kao inkvizitor. Postoje institucije. Činjenično stanje je takvo da moramo da stežemo kaiš ili taj kaiš više neće imati šta da steže. Neće niko davati novac ako u kontinuitetu nema nikakvog rezultata. Moramo da pokažemo da smo spremni za žrtvu, da oni koji su bili na platnom spisku i nisu dolazili na posao, da im se zahvalimo. Ko god je na platnom spisku, mora da pokaže neki napredak. Ako svakog dana kada odemo kući uradimo jednu stvar biću zadovoljan, nije nam dan prošao uzalud. Ako tako svako shvati, napravićemo nešto. Ako bude jednog ili dvojice koji tako shvataju, biće problem", rekao je Ljajić.

16:18

Sutra će se obratiti Mijatović

"Sutra ćemo imati prvi sastanak Privremenog organa i verujem da će se Mijatović i Lazović sutra obratiti javnosti. Naša ideja je da sportski sektor ojačamo značajno i da smanjimo mogućnost grešaka prilikom transfera igrača. Za godinu dana smo imali 30 igrača koje smo doveli, to ne bi mogao ni Mančester. I onda je normalno da je toliko promašaja i igrača koji ne služe ničemu", dodao je predsednik Radne grupe.

16:15

Prvi potezi Rasima Ljajića?

Uživo Skupština FK Partizan: Odlaze Vučelić i Vazura, dolazi Ljajić
Milan Rašić/MN Press 

"Finansijska konsolidacija je najvažnija. Najveći prihod koji možemo da očekujemo je na ovoj rashodnoj strani. Neće više država pomagati, sad smo se provukli zbog nje. Očekuje nas novi monitoring u decembru i opet ćemo da se provlačimo kroz iglene uši. Neće više niko da daje novac ako se ponašate kao raspojasani milioner, a nemate banke u džepu. Moramo da pokažemo da štedimo da bismo mogli da tražimo pomoć. Naš cilj je da na rashodnoj strani napravimo razliku, da od prodaje igrača zaradimo oko dva miliona evra, moraju plate da budu smanjene ovima koji imaju najveće plate. Neka reorganizacija mora da se dogodi i tu je najveća ušteda. Na prihodnoj strani moramo da formiramo biznis pul od stotinak privrednika da taj budžet podebljamo da bi glava bila iznad vode. To je tu da se dočepamo naredne godine, da se dočepamo januarskog prelaznog roka i prodamo igrače koji su promašaji...", rekao je Ljajić.

"To su prvi potezi koji su urgentni i potrebni".

16:14

Omladinska škola mora da se popravi

"Cilj je da je ovo novi početak i to možemo samo ako angažujemo svakog mogućeg navijača, simpatizera, koji će se uključiti u promene. Prva stvar je finansijska konsolidacija, a druga reforma omladinske škole. Tu ćemo staviti akcenat na rebrendiranje te škole po kojoj je Partizan čuven u regionu i šire. Želim da sarađujemo na otvoren i transparentan način, da ljudi iz sportske struke budu u fokusu, a ne mi, što će biti prvi znak da izlazimo iz krize. Kada se bude više pričalo o igračima, trenerima i sportskom sektoru, a ne nama iz uprave kluba. Nije dobro što smo sada u fokusu, ali razumem", istakao je Ljajić.

"Mi bez vas medija ne možemo, zavisiće i naš proces i dužina oporavka".

16:09

Biće bolni rezovi!

Uživo Skupština FK Partizan: Odlaze Vučelić i Vazura, dolazi Ljajić
Milan Rašić/MN Press 

"Moraćemo da sprovodimo bolne rezove, a da bi bilo bolje, mora da bude i teže. Nema prečice. Niko nije izmislio recept da jedan klub, kompanija, stanu na noge bez bolnih rezova. Da ne vidimo svetlo na kraju tunela, ne bismo bili tu. Smanjićemo budžet na 16 ili 17 miliona evra, smanjićemo broj zaposlenih za dvadeset posto i videćemo posle razgovora sa svima. Oni koji imaju veća primanja i veće plate, moraju da snose veću odgovornost i za reforme koje ćemo da sprovodimo. Plate će morati da idu dole, ne sve, ali videćemo sve kada vidimo kompletan spisak zaposlenih", naglasio je Ljajić i istakao da zna da to što govori nije popularno, ali ističe sledeće:

"Nisam došao da lažem, ne mogu da obećavam brda i doline i da ćemo za dva-tri meseca rešiti probleme. Ovakvo je realno stanje i moramo da učinimo šta možemo. Prvo prolazno vreme ćemo videti za par meseci, pa za šest meseci i drugo, pred održavanje sednice na kojoj će biti izabrani novi sastav Upravnog odbora uz novi Statut.

16:07

Tu su Mijatović, Forcan...

"Pored mene tu će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović, Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i Boban Stanojević. Pred nama je teška finansijska konsolidacija kluba, zato su tu biznismeni, a tu je i advokat koji će se baviti institucionalnim problemima. Hvala posebno Predragu Mijatoviću, kao i svim ostalim članovima koji su tu. Razgovarao sam sa stotinu fudbalera, različitih sfera društvenog i javnog života, većina je izrazila podršku, ali svi su govorili "nemoj mene, ja ću kasnije". Zato je ovo velika hrabrost da se velika fudbalska legenda kao Mijatović vrati", rekao je Ljajić.

16:04

Gotova sednica, obraća se Ljajić

Predsednik nove Radne grupe koja će upravljati klubom posle odlaska Milorada Vučelića i Miloša Vazure obraća se upravo medijima posle imenovanja.

Pratićemo uživo njegovo obraćanje!

15:59

Obratiće se samo Rasim Ljajić!

Uživo Skupština FK Partizan: Odlaze Vučelić i Vazura, dolazi Ljajić
MONDO/Stefan Stojanović 

Očekuje se svakog trenutka da se pojavi pred medijima, možda baš kad počne meč Partizana u Novom Pazaru.

15:49

Zašto sve kasni?

Očekivalo se da će Skupština FK Partizan biti završena i pre 15.30 kada je zakazano obraćanje predsednika Radne komisije Rasima Ljajića, ali došlo je do neočekivanog kašnjenja. I dalje je više nego izvesno da će doći do smene rukovodstva i da će Ljajić predstaviti svoj tim, samo treba sačekati proceduru.

Prema poslednjim informacijama teško da će obraćanje početi pre 16 časova.

15:32

Uskoro obraćanje Rasima Ljajića

Strogo je zabranjeno snimanje i fotografisanje dok traje sednica Skupštine FK Partizan, a nakon nje će se medijima obratiti Rasim Ljajić. Obraćanje se očekuje uskoro.

15:26

Igra i Partizan!

Dok se u Zemunelu čeka odluka o odlasku starog i dolasku novog rukovodstva, Partizan igra meč u Novom Pazaru.

15:22

Ko napušta Upravni odbor?

Osim predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure, biće raspušten i ceo Upravni odbor u kome su članovi: Mladen Mijatović, Zoran Rajić, Dragan Trailović, Milan Obućina, Goran Pandurović, Veljko Mihailović, Uroš Momirović, Marko Pavlović, Nenad Gligorov, Stevica Kujunčić i još predsednik Milorad Vučelić.

15:00

Počinje sednica!

Tačno u 15 časova počinje sednica Skupštine FK Partizan koja je zatvorena za javnost. Evo svih tačaka dnevnog reda još jednom:

  • Izbor radnog predsedništva, Verifikacione komisije i overivača zapisnika
  • Usvajanje zapisnika sa Skupštine FK Partizan, održane 3. maja 2023. godine
  • Razrešenje Predsednika, članova Upravnog odbora i generalnog direktora FK "Partizan"
  • Donošenje odluke o izboru Predsednika FK "Partizan"
  • Donošenje odluke o izboru članova Upravnog odbora FK "Partizan"
  • Donošenje odluke o izboru generalnog direktora FK "Partizan"
  • Tekuća pitanja
14:58

Poznati svi članovi Radne grupe

U privremenom organu kojim će upravljati Rasim Ljajić biće još i Danko Lazović, Predrag Mijatović, Milka Forcan, kao i poznati biznismeni Vojin Lazarević i Boban Stanojević odnosno ugledni advokat Dragan Milovanović.

14:49

Ljajić već najavio rezove

rasim ljajić
MN Press/Marko Spasojević/Sportski žurnal 

"Neko će da ostane bez posla. Klub nema odakle da izdrži 250 zaposlenih, ostaće ono što je potrebno. Nisam spasilac, ali hoću da kažem da svi moramo da se stegnemo ako želimo da klub da ozdravi. Nije lov na veštice, ne tražim krivce, želim da napravim nešto. Aspirinom se ne leči karcinom. Potrebni su rezovi, što bezbolnije može. Bil Gejts ne bi dao pare za nešto što nema perspektivu...", ispričao je Rasim Ljajić koji je rekao da je dug Partizana oko 60 miliona evra i da prve obaveze stižu na naplatu već sada u oktobru.

14:27

Iznenađenje u vidu Milke Forcan

milka forcan
Antonio Ahel/ATAImages 

Uspešna preduzetnica Milka Forcan trebalo bi da se bavi finansijama, a u javnosti je najpoznatija po tome što je dugo godina bila "desna ruka" najbogatijeg Srbina Miroslava Miškovića u njegovoj kompaniji "Delta". Putevi njih dvoje razišli su se pre mnogo godina, a o tome su oboje govorili.

14:26

Šta je zadatak Predraga Mijatovića?

predrag mijatović
EPA-EFE/MARISCAL 

Nezvanično, bivši golgeter Partizana, Real Madrida i Fiorentine Predrag Mijatović rekao je "da" i prihvatio poziv da pomogne klubu iz Humske, pa će sigurno doprineti svojim iskustvom kojeg ima na pretek iz "kraljevskog kluba". Očekuje se da će biti zadužen za inostrana pojačanja i biće od pomoći sportskom direktoru Ivici Ilievu.

14:24

Ko dolazi uz Rasima Ljajića?

milka forcan
Amir Hamzagic/ATAImages 

Kako se saznaje, radna komisija imaće sedam članova, i u njoj će između ostalih biti i Predrag Mijatović, Danko Lazović i Milka Forcan. Uz njih se takođe očekuje još nekoliko poznatih imena koja će zvanično biti obelodanjena posle sednice Skupštine u 15.30 u Zemunelu, a u javnosti se spekulisalo sa više imena.

Ljajić je prethodnih dana obavio razgovore još i sa Zoranom Mirkovićem, Gordanom Petrićem, Dejanom Tomaševićem i Marko Vjetrovićem, dok se spominju funkcije i za još Ljubišu Tumbakovića, Ivana Obradovića, Antonija Rukavinu i Ljubomira Fejsu.

14:23

Kako će izgledati Skupština FK Partizan?

Ovo su tačke dnevnog reda kroz koje će danas proći članovi Skupštine

  1. Izbor radnog predsedništva, Verifikacione komisije i overivača zapisnika
  2. Usvajanje zapisnika sa Skupštine FK Partizan, održane 03. maja 2023. godine
  3. Razrešenje Predsednika, članova Upravnog odbora i generalnog direktora FK "Partizan"
  4. Donošenje odluke o izboru Predsednika FK "Partizan"
  5. Donošenje odluke o izboru članova Upravnog odbora FK "Partizan"
  6. Donošenje odluke o izboru generalnog direktora FK "Partizan"
  7. Tekuća pitanja
14:14

Dobro došli u MONDO live

Uživo Skupština FK Partizan: Odlaze Vučelić i Vazura, dolazi Ljajić
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

Vanredna sednica Skupštine FK Partizan zakazana je za 15 časova i na njoj će biti potvrđen odlazak aktuelnog rukovodstva na čelu sa Miloradom Vučelićem, dok će takođe biti poznato i ko će ubuduće upravljati Partizanom. Trebalo bi da to bude Radna grupa na čijem je čelu bivši političar Rasim Ljajić, a više informacija očekuje se od 15.30 kada će se obratiti medijima iz Zemunela.

Ostanite uz MONDO, pratićemo uživo današnja dešavanja iz Partizana.

https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1990408/uzivo-skupstina-fk-partizan-odlaze-vucelic-i-vazura-dolazi-ljajic.html