Slušaj vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone u četvrtom kolu Evrolige, ali se do dodatnih pet minuta i pobede španskog tima došlo tek nakon velikih grešaka sudijske trojke. Iako se Evroliga u međuvremenu nije oglašavala sasvim je jasno da je troje arbitara koji su delili pravdu na tom meču u Beogradskoj areni kažnjeno zbog silnih propusta.

Sudijska trojka u sastavu Robert Lotermozer, Mikele Rosi i Vasiliki Caruka napravila je najmanje sedam grešaka u samom finišu utakmice, zbog čega ih u narednoj rundi nismo videli na parketu. Iako peto kolo nije završeno, možemo reći da su oni kažnjeni jer niko od troje arbitara nije delegiran nakon grešaka u Beogradu.

Ostaje da se vidi da li će Evroliga izdati zvanično saopštenje o troje sudija koji su delili pravdu u Beogradu, kao što je to bio slučaj o samom meču - kada su priznali greške i istakli šta je sve pogrešno odlučeno dok se lomio rezultat. Ukoliko su arbitri dobili duže kazne logično je da se takmičenje saopštenjem obrati javnosti o tome, ali neće biti izneađenje ni ako u šestom kolu Evrolige ponovo na terenu vidimo nekog od njih troje.

Inače, srpski timovi poraženi su u petoj rundi Evrolige - Partizan u Beogradu od Virtusa, a Crvena zvezda u Madridu od Reala. U šestom kolu ih ponovo čekaju teški zadaci. Crvena zvezda će gostovati Žalgirisu i pokušati da iznenadi aktuelnog lidera Evrolige, dok će Partizan u Beogradu protiv Monaka tražiti treću pobedu i približavanje mestima koja vode u plej-of.

Bonus video:

MONDO/Nemanja Stanojčić Vanja Marinković izjava posle poraza KK Partizan