Slušaj vest

Ben Bentil (29) već traži novi klub! Bivši centar Crvene zvezde dobio je otkaz posle samo tri odigrane utakmice u Hapoelu iz Tel Aviva. Bilo je to dovoljno da mu se uruči "zahvalnica" od strane tima iz Izraela.

"Postigli smo dogovor sa Bentilom oko sporazumnog prekida saradnje. Zahvalni smo mu na svemu što je uradio za nas i želimo mu puno sreće u budućnosti", navodi se u saopštenju kluba.

Bentil je u Izrael došao iz Japana posle dobrih partija, pošto je tamo beležio 17 poena i 5,5 skokova po meču. U Hapoelu je igrao prvo u Kupu okji je njegov tim izgubio od Makabiija Iron Ramata, proveo je na parketu 18 minuta i dao 8 poena. Potom je igrao na dve utakmice u Evrokupu protiv Huventuda (16 minuta, 6 poena) i Vulvsa (7 minuta, 3 poena). Na naredne četiri utakmice nije bio u sastavu, dok je protiv Trenta bio na klupi, ali nije ulazio u igru.

Bentil je izabran na NBA draftu od strane Bostona kao 51. pik, ali je karijeru započeo u filijali Indijane. Onda je igrao u Kini, pa se vratio kratko u Ameriku i igrao za Dalas, pa je nastavio karijeru u Evropi. Igrao je za Šalon, Bilbao, Peristeri, Panatinaikos, Bahčešehir, Armani i Zvezdu. Sa crveno-belima je osvojio Superligu i Kup Koraća.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Ben Bentil izjava