Slušaj vest

NBA liga pokrenula je istragu protiv Džoela Embida, bivšeg MVP-a i drugog najboljeg centra na svetu. Kamerunsko-američki igrač koji ima i francuski pasoš propustio je pripremne utakmice, kao i "otvaranje" sezone protiv Milvokija i najavljeno je da zbog povrede kolena neće igrati ni u narednim.

S obzirom na to da je jedan od igrača koji najčešće propuštaju utakmice, pa i po cenu da ne učestvuje u MVP trci (za koju su potrebna 65 nastupa), NBA liga bi na osnovu nalaza u istrazi mogla da kazni Filadelfiju sa čak milion dolara zato što njen najbolji igrač prosto izbegava utakmice. A, posebno se pale alarmi u ligi kada propustio utakmice koje se prenose na TV stanicama sa nacionalnom pokrivenošću.

Embidu svakako nije pomoglo ni to što je unapred najavio da nikad više neće igratii utakmice koje se igraju "dan za danom", odnosno da će uvek propustiti drugu u tom rasporedu. "Verovatno će tako biti do kraja moje karijere", kazao je on. A, poznato je da godinama beži i od utakmica protiv Nikole Jokića u Denveru.

S obzirom na to da je u osam sezona u Filadelfiji Embid odigrao samo 433 utakmice od mogućih 637, slavni Čarls Barkli jasno i glasno je rekao da je njegov tim napravio veliku grešku kada mu je dao da potpiše novi, astronomski ugovor na tri godine.

"Nemam predstavu o tome šta Siksersi rade", rekao je Čarls Barkli. "Mislim da nije fer i hoću ovo jasno da kažem, jer je ovo ludilo. Upravo je potpisao ugovor na tri godine za 193 miliona dolara. Ponavljam, na tri godine, za 193 miliona dolara. Da bi igrao košarku".

"Nismo radnici u čeličani. Nismo medicinske sestre. Ljudi koji imaju pravi posao moraju da rade 40 do 50 sati nedeljno. Mi igramo košarku najviše četiri dana nedeljno. Većinu vremena, to su tri utakmice nedeljno", podigao je glas Barkli.

"On ima najbolju rezervu u ligi, Andrea Dramonda. I Keni i Šak su već kazali isto. Da je on samo rekao 'OK, igraju 25 minuta u drugoj utakmici kada imamo 'vezane' mečeve dan za danom'. Ili da je rekao 'Andre Dramond neka igra'. Ali da unapred kaže unapred da neće igrati, to je budalaština Siksersa i tačka", kazao je Barkli, inače legenda Filadelfije.

Bonus video:

Instagram/HouseOfHighlights Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone