Slušaj vest

Partizan je propustio priliku da upiše treći uzastopni trijumf u Evroligi. Izgubio je od Virtusa u krcatoj beogradskoj Areni (70:69). Frenk Nilikina promašio je trojku za pobedu, a o toj utakmici detaljno je pričao Vlade Đurović.

Iskusni stručnjak analizirao je dešavanja sa meča. "Partizan je izgubio glupo, moram to da kažem. To je izraz koji se ne upotrebljava u košarci i na televiziji. Glupo je izgubio od ekipe koja je imala 0-4. Morao je da dobije taj Vritus. Moram da upotrebim kafiće ponovo, Nilikina 0 asistencija 0/3 šut, indeks u minusu, svi su ljuti na njega. Pročitao sam da je ostao da šutira posle meča, nije mogao da ide da spava, toliko ga je pogodilo. Pokazuje to da ima emociju, vratiće to jednog dana", počeo je Đurović razgovor za "Arenu sport".

Upitan je i da li je Francuz pogrešio što je šutirao i da li je bolja opcija bila da je išao na ulaz. "Trebalo je da ide na ulaz 100 odsto, ono što je on uradio to bi uradio igrač od 16 godina, svako od tih klinaca bi pogodio bar obruč, on je promašio za metar. Nije to bitno, nego odluka. Iznenadilo ga je što je presekao loptu, sa jednim driblingom mogao je i da zakuca. To je njegova greška, nije sam kriv."

MN Press Partizan Virtus

Spomenuo je i spornu situaciju sa Ife Lundbergom u poslednjem napadu crno-belih. "Partizan je imao dva šuta za pobedu, mogao je da bude sviran faul na Lundbergu. Dati osam poena za četvrtinu, teško može da se dobije. Ponovo je Arena bila puna, glasna, pomagala je. Igrači moraju da dobiju meč. Evo i sad je publika bila tu, Vritus je došao u lošoj situaciji, igrao je dobru odbranu, Partizan mora bolje. Karlik Džouns se povredio, kažu da neće igrati 10 dana. Naredni protivnici Partizana, svaki trener da je imalo pametan vidi da ih je Virtus dobio i dolazi u Beograd sa namerom da dobije. Psihološki nije dobro što je Partizan izgubio. Partizan mora da napravi neki neočekivan brejk", jasan je Đurović.

"Napad Partizana je zakazao"

MN Press Partizan Virtus

Smatra iskusni trener da je Partizanov problem bio napad. "Zakazao je napad, drugo je što nije igrao Vašington koji nije igrao pre toga, nije nedostajao niko. Ne znam koji je razlog, kakav je to pritisak, strah, da odjednom pred svojom publikom koš ne možeš da daš. Taj Belineli, ako neko nije gledao meč, a Italijan je, video pobedu Virtusa, pomisli da je Belineli dao bar sedam trojki. Neko mora da poludi i da, nije šut odlučio. Odlučila je nekakva trema Partizana, dobra odbrana, primio je koš više. Klajburn je praktično rešio, uvek reši tako neki igrač, on se nije video u prva četiri kola."

Sledeći meč Partizan igra protiv Krke. "Ne bi trebalo Krka da predstavlja problem, poštujem i tim i trenera, ali to je ekipa koja bi se teško borila za opstanak i u našoj KLS ligi, ne vidim da su bolji od Vršca, OKK Beograda, Mladosti iz Zemuna, stvarno ne vidim, da ne kažem od Vojvodine i nekih jačih. Ne koriste Nakić ni Pokuševski te minute koje dobijaju, nije ovo fudbal. Čim si u kontri možeš da zakucaš, ima solidan šut, da pogodi iz odbojke, mora više da bude unutra iako radi neke stvari koje nisam očekivao, kreće se dobro bez lopte, dodaje, mora više da pogađa", zaključio je Đurović.

BONUS VIDEO:

Mondo/Nemanaja Stanojčić Partizan himna na početku nove sezone ABA lige