Počelo je porazom. Potpuno očekivanim!

Čak je i tok utakmice prvog kola Top 16 faze između Partizana i Real Madrida bio predvidljiv. Odličan početak "kraljeva", hvatanje priključka od strane crno-belih, borba, povuci-potegni...

I onda, rutinska završnica jedine neporažene evropske ekipe u ovoj sezoni (26-0), koja je od 32. do 36. minuta sa "plus šest" otišla na "plus 16" (57:73).

"Igrali smo dobro 30-35 minuta i onda popustili. Ne znam da li zbog kratke rotacije, nedostatka energije, ili nečega trećeg", rekao je Bogdan Bogdanović.

"Sigurno je da nije trebalo da se završi ovolikom razlikom. Mislim da smo zaslužili malo manje, recimo sedam-osam poena u njihovu korist. To je razlika oko koje smo se vrteli većim delom utakmice. Kada nam se pružila prilika nismo mogli da 'prelomimo' i priđemo još bliže. I to je novo iskustvo, idemo dalje".

Mladi bek, koji je sa 15 poena uz šut iz igre 4/12 bio među boljima u Partizanu, nada se da će Real nastaviti u istom stilu.

"Dobro bi bilo da i ubuduće igraju ovako, posebno protiv ekipa koje bi mogle da budu naši konkurenti. Mi ćemo nastaviti borbu za Top 8, ne zadovoljavamo se ovim što smo do sada uradili".

Za razliku od većine saigrača, Bogdanović je kao član reprezentacije već imao negativno iskustvo sa Špancima, od kojih su Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez bili odlični i u četvrtak u Areni.

"Njih dvojica su vanserijski igrači. Rodrigez sjajno čita odbranu, večeras se istakao i šutom za tri poena... Mada smo i mi pravili neke školske gluposti, gubili lopte bezveze. Oni to iskoriste da se za minut 'odlepe', pa kad posle uđeš u trku, teško je izaći na kraj sa takvom ekipom".

Dragan Milosavljević izjavio je da su crno-beli "u velikoj meri dozvolili Realu da igra svoju igru".

"Znali smo da dosta šutiraju trojke, da forsiraju trčanje, to su radili i protiv nas. Šutnuli su više trojki nego dvojki i ubacili ih u solidnom procentu, dovoljno za pobedu".

"Nadam se da ćemo u nastavku takmičenja igrati bolje, jer nas tek očekuju važne utakmice sa našim konkurentima. Objektivno, na početku Top 16 nismo mogli da se sastanemo sa jačom ekipom od Reala".

Đorđe Gagić ističe da je igrati protiv Reala "veliko zadovoljstvo i motiv", ali da je sa druge strane i "jako teško".

"Odlično su šutirali. Mislim da je šest-sedam njihovih igrača do poluvremena imalo bar jednu ubačenu trojku. Kad tako šutira cela petorka, od pleja do centra, ne možeš da ih sprečiš. Borili smo se koliko smo mogli. Šteta što nismo zadržali manju razliku, ispalo je previše na kraju".

Upitan šta očekuje u nastavku Top 16 faze, centar Partizana je kratko rekao:

"Nikom se nećemo predati".