Rudi Fernandez ubacio je osam od svojih 15 poena u trenucima kada se "lomio" ishod utakmice prvog kola Top 16 Evrolige između Crvene zvezde Telekom i Real Madrida (72:79).

Njegove dve trojke, između trojki Ljulja i Rodrigeza, odvele su vicešampiona Evrope sa 43:44 na nedostižnih 43:56 u finišu treće četvrtine.

Bila je to zaista furiozna serija, tipična Realova, kojom je poništeno sve što su crveno-beli gradili tokom prvih 25 minuta.

"Poraženi smo u poslednja dva kola ACB lige i zato smo bili maksimalno spremni za utakmicu protiv vrlo dobrog tima, iza koga je odličan nastup u prvoj fazi Evrolige. Ovo je 'vruć' teren, na kome je uvek izazov gostovati. Bili smo koncentrisani od samog početka i srećni smo zbog pobede", rekao je Fernandez srpskim novinarima u svlačionici Reala.

GalerijaZvezda - Real: VIP navijači, hapšenje, koreo!

Proslavljeni bek izjavio je da ceni tim Zvezde, koji ima miks kvaliteta i energije za dobar nastup u elitnoj konkurenciji.

"Marjanović od početka Evrolige ima veliki uticaj na njihovu igru i rezultate. Markus Vilijams igra odlično, a mladi igrači donose ogromnu energiju. Zvezda je tim sa lepom budućnošću. Jedva čekam da se ponovo sretnemo u Madridu".

Upitan šta misli o šansama crveno-belih da zauzmu neko od prva četiri mesta u grupi, odgovorio je da je prerano za prognoze.

"Teško je predvideti koji timovi će biti u vrhu tabele. Znam samo da je Top 16 teško takmičenje i da je za nas važno da smo na startu pobedili kao gosti".

Fernandez je zbog povrede ruke propustio četiri utakmice, sredinom prve faze.

U Kombank areni pružio je šuterski najbolju partiju u Evroligi 2014/15 i ostvario svoj drugi najbolji učinak. Efesu je pre dve nedelje ubacio 17 poena.

"Imao sam zdravstvenih problema, ali sada sam bolje. Gledam da budem u top formi kada bude najvažnije", završio je Rudi Fernandez.