Košarka

Radonjićev Bajern RAZNEO Asvel, Micov i Skola srušili PAO u Atini!

Izvor mondo.rs

Bavarci se poigravali u Minhenu, Olimpija Milano do pobede protiv "zelenih" u uzbudljivoj završnici.

Izvor: MN Press

Bajern Minhen Dejana Radonjića izgledao je kao prava mašina u 3. kolu Evrolige, pošto su rezultatski ponizili Asvel na svom terenu i upisali drugu pobedu u sezoni.

BAJERN MINHEN - ASVEL 104:63 (30:13, 27:22, 26:16, 21:12)

Od starta je postalo jasno da će Bajern dominirati u ovoj utakmici. Otvorili su meč sa 9:0, potom imali i 25:7 posle osam minuta da bi za celu četvrtinu ubacili 30 minuta.

Nastavili su snažno i u drugoj deonici, da bi u trećoj potpuno dotukli goste. Sve je funkcionisalo kako treba u timu Bajerna, ubacili su 10 trojki i čak 31 šut za dva poena, uz neverovatnih 65% ubačenih šuteva iz igre.

Prednost je do kraja meča rasla, dostigla i maksimalnih 44 poena u korist Bavarac, da bi na kraju sa +41 okončali meč.

Čak petorica igrača u timu Bajerna su bili dvocifreni. Lo je ubacio 19, Nihad Đedović je dodao 14, a naš Vladimir Lučić 12 poena i jedan skok.

Bajern ubedljivo pobedio Asvel (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Baskteball



U Asvelu se istaoa Amine Noua sa 16 poena, Antoan Dio je ubacio 13, a Edvin Džekson devet.

I dok je Bajern držao čas košarke, Panatinaikos je u Atini imao sve u svojim rukama i to im svejedno nije bilo dovoljno. Oni su u neugodnom meču protiv Olimpije iz Milana igrali vrlo tesan meč tokom najvećeg dela meča.

PANATINAIKOS - OLIMPIJA MILANO 78:79 (20:24, 18:14, 19:23, 21:18)

Vodili su gosti iz Italije posle prve deonice četiri poena prednosti, PAO je uzvratio istom merom, zahvaljujući Kalatesu i Mitogluu.

Nastavilo se u sličnom ritmu i u nastavku, ponovo je Milano bio uporan, a u poslednjih 10 minuta su ušli sa +4 na semaforu. Ipak, Grci će biti razočarani što su ostali bez trijumfa.

Armani pobedio Panatinaikos (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball



Napravili su poprilično brzo preokret u četvrtoj četvrtini, pre svega jer su je otvorili serijom 11:0. Da se Milano neće predati postalo je jasno kada su usledile uzastopne trojke Micova, Bruksa i Rola.

PAO je na dva minuta do kraja imao četiri poena, ali je usledila odlična završnica gostiju 7:2 u kojoj je Micov postigao pet uzastopnih poena i koja im je bila dovoljna za minimalnu razliku i drugu pobedu u Evroligi ove sezone.

Kalates je predvodio Panatinaikos sa 23 poena, dok je Džejkob Vajli dodao 17 (uz 7 skokova). U timu Milana najviše poena ubacio je Vladimir Micov (18, četiri skoka), Luis Skola je bio na pragu "dabl-dabl" učinka sa 17 poena i devet skokova, da bi Majkl Rol dodao 16.