Košarka

Evo koliki su budžeti SVIH evroligaša: Zvezda na "dnu lestvice"

Izvor mondo.rs

Radi se o brojkama francuskog "L'Ekipa", a na prvom mestu se očekivano našla Barselona.

Izvor: MN Press

Nova sezona Evrolige se polako zahuktava, timovi ulaze u ritam, a od ove godine najjače košarkaško takmičenje na Starom kontinentu je prošireno na 18 timova.

Međutim, pitanjem kakva je finansijska snaga ekipa učesnica pozabavio se francuski "L'Ekip", objavivši cifre o godišnjim budžetima evroligaša.

Crvena zvezda se na ovoj listi nalazi na poslednjem 18. mestu kao tim sa najslabijom finansijskom strukturom u takmičenju.

Kako isti list navodi, šampion Srbije i ABA lige ove sezone izdvaja 8,3 miliona evra, što je za skoro tri miliona manje od prvog sledećeg kluba!

Košarkaši Zvezde su do sada u prvih sedam kola ostvarili dva trijumfa u Evroligi, a ekipa kojoj su po finanijskoj moći najbliži jeste nemačka Alba iz Berlina (11 miliona evra).

Na prvom mestu liste je Barselona, što nije veliko iznenađenje, imajući u vidu da se ove godine dosta pričalo o njihovim ulaganjima u roster i dovođenju Nikole Mirotića iz NBA lige.

"Blaugrana" je vodeća pošto njihov budžet iznosi 41 milion evra, čime su uspeli da preteknu uvek moćni CSKA iz Moskve (40,7 miliona evra).

Posle "armejaca" slede Real Madrid (40 miliona), Himki (33,3) i Olimpija Milano (31).

Pri "dnu lestvice" su ekipe poput Asvela (11,4 miliona), Žalgiris (11,9), Panatinaikos (14) i Valensija (15).

Celu listu "L'Ekipa" možete da vidite ovde: