Košarka

Gavrilović: U 4/4 NIJE poštovan dogovor s klupe! Posle se Braun okliznuo...

Izvor mondo.rs

Trener crveno-belih govorio je detaljno o momentima odluke utakmice protiv Asvela.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda odigraće četiri utakmice u razmaku od sedam dana, a tu seriju je počela veoma bolno - porazom protiv Asvela u produžetku.

Pred 10.800 posetilaca Štark arene, ekipa Andrije Gavrilovića ispustila je osam poena prednosti u poslednja četiri minuta četvrte četvrtine, što je francuski gost kaznio.

Najpre da izbori produžetak, a potom da pobedi.

Zvezdu će konačan rezultat 72:74 dodatno boleti jer je imala ne jedan, već dva napada za pobedu. U poslednjoj akciji četvrte četvrtine Dejan Davidovac je pokušao da "probije" čuvara u gužvi i nije stigao da šutne na vreme.

U poslednjoj akciji produžetka, Lorenco Braun je driblao loptu oko 20 sekundi i sa njom uleteo u gužvu, okliznuo se, pogrešio i postao tragičar susreta.

Na konferenciji za novinare posle utakmice, trener crveno-belih govorio je o tim momentima.

"Zadovoljan sam time što sam imao priliku da zovem tajm-aut 15 sekundi pre kraja u regularnom delu i 27 sekundi pre kraja u produžetku. U prvom slučaju nije ispoštovan dogovor, trebalo je Davidovac da doda, da se odigra još jedan pikenrol. Umesto toga, oni su se raširili da on odigra 'jedan na jedan', a to nije bilo planirano".

"U drugom slučaju, Lorenco Braun se okliznuo u trenutku kada je trebalo da napadnemo, šest-sedam sekundi pre kraja. Onda smo počeli da jurimo loptu po podu i videli ste kako se završilo", rekao je Gavrilović, pa dodao:

"Bilo koji od ta dva poena bi doneo pobedu".

Da li može da oporavi ekipu za nedelji "večiti derbi" koji stiže već u nedelju?

"Nezgodan je momenat sigurno, jer imamo jedan dan da pripremamo sledeću, vrlo važnu utakmicu. Posle toga imamo još dve utakmice sa po danom pauze. Trenutak nije jednostavan".

Večeras u Zvezdinom timu nisu bili povređeni Derik Braun, Filip Čović, Stratos Perperoglu, kao i prekobrojni Nikola Jovanović.

Prema Gavrilovićevim rečima, Perperoglu neće biti spreman da odigra derbi.

"Ne verujem da će biti spreman za derbi, muči ga koleno. Doktori treba da odluče kakvo lečenje da se preuzme. Mislim da za dan sigurno ne može da se spremi. Teško će biti i za gostovanja (u Berlinu i Kaunasu). Kad je probao - bolelo ga je. Probali smo jednim tipom terapija... Za sutra nema šanse, posle toga - teško".

Crvena zvezda Asvel: Drama, produžetak i poraz (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball